Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Modernisering van de Successiewet 1956

Tekst en Toelichting op de wijzigingen per 1 januari 2010

Paperback Nederlands 2010 9789012383967
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

De Successiewet 1956 is op 1 januari 2010 vernieuwd. De tarieven en vrijstellingen voor de 'erfbelasting' en de 'schenkbelasting' zijn sterk vereenvoudigd. Andere voorbeelden van deze modernisering van de Successiewet zijn het nieuwe partnerbegrip, de voor de praktijk zo belangrijke bedrijfsopvolgingsfaciliteiten en een aanscherping van fictieve verkrijgingen.

In dit boek zijn alle artikelen van de Successiewet 1956 opgenomen, het bijbehorende Uitvoerings besluit Successiewet 1956 en de Uitvoeringsregeling schenken erfbelasting. Aangegeven is welke artikelen van de wet zijn veranderd en bij elk van die artikelen is een toelichting opgenomen die voornamelijk is ontleend aan de parlementaire behandeling en de eerste ervaringen in de praktijk.

Deze herziene uitgave is opgesteld na de volledige parlementaire behandeling, dus inclusief de toelichting die in de Eerste Kamer is gegeven en met de voor de praktijk belangrijke uitvoeringsregelingen.

Dit boek is een uitstekende eerste bron van informatie over de nieuwe gemoderniseerde Successiewet 1956, met name voor degenen die gewend zijn te werken met deze wet en direct willen weten wat de wijzigingen inhouden.

Specificaties

ISBN13:9789012383967
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:269
Uitgever:Sdu
Druk:2
Verschijningsdatum:16-9-2010
Hoofdrubriek:Juridisch
Jongbloed:Erfrecht

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bernard Schols

Prof.mr.dr. Bernard Schols is hoogleraar successierecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, oud-notaris en verhalenverteller met een passie voor (fiscaal-)erfrecht. Hij geeft lezingen en theatercolleges, combineert humor en dogmatiek en is coauteur van het Handboek (Nieuw) Erfrecht en het Handboek Estate Planning. Samen met Heidi Klijsen schreef hij de erfrechtelijke bestseller Voorkom ruzie bij de kist (2019).

Andere boeken door Bernard Schols

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Modernisering van de Successiewet 1956