Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789013161298. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
, , , e.a.

Tekst & Commentaar Openbare Orde en Veiligheid

Gebonden Nederlands 2023 9789013171112
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit Tekst & Commentaar-deel bevat een selectie van de belangrijkste, in de praktijk meest toegepaste en meest relevante regelingen omtrent openbare orde en veiligheid. Met deze uitgave in de hand kunnen juristen op dit vlak zich snel en effectief oriënteren.

Openbare orde en veiligheid vormt dé kennisbron bij uitstek voor een korte en overzichtelijke uitleg van de geldende wettekst. Inclusief de belangrijkste rechtspraak en waar nodig aangevuld met literatuurverwijzingen. Onmisbaar voor een eerste oriëntatie op een nieuwe zaak, een advies of processtukken. Gebruikers waarderen de serie vanwege de betrouwbaarheid en actualiteit. In combinatie met de online versie of WebApp is de actualiteit nog groter.

De titel bevat commentaar op een verzameling van wettelijke regelingen die betrekking hebben op handhaving van de openbare orde, rampenbestrijding en crisisbeheersing, terrorismebestrijding, alsmede wetgeving over de organisaties in de veiligheidszorg. Aan een dergelijke bundel bestaat behoefte nu tal van overheidsorganen, diensten en bedrijven met grote regelmaat – direct dan wel indirect – met deze regelgeving te maken hebben. Met deze uitgave in de hand kunnen zij zich snel en effectief oriënteren.

Het terrein van openbare orde en veiligheid is constant in beweging en ontwikkeling. Uiteraard is deze 8e druk weer helemaal actueel gemaakt met nieuwe wetgeving en commentaren. Wij hebben de belangrijkste en in de praktijk meest toegepaste regelingen opgenomen. De uitgave concentreert zich op de cruciale wetten en regelingen op het gebied van openbare orde en veiligheid. Daarnaast is een aantal wetten en regelingen op het terrein van crisisbeheersing, noodwetgeving en ondermijning toegevoegd.

Tekst & Commentaar heeft een nieuwe, frisse look & feel gekregen! Alle delen worden voorzien van een hardcover met een nieuwe omslag en uitgebracht in een groter formaat. Zo gebruiken we minder papier en voelen de delen minder lijvig. Inhoudelijk verandert er niets, dus werk je net zo prettig en vertrouwd met de boeken als voorheen. Met deze vernieuwingen zet Wolters Kluwer weer een stap in het streven om de ecologische voetafdruk te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere samenleving.

Specificaties

ISBN13:9789013171112
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:1068
Druk:8
Verschijningsdatum:25-9-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:
Jongbloed:Bestuurskunde

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Erwin Muller

Prof. mr. dr. E.R. Muller is hoogleraar Veiligheid en Recht aan de Universiteit Leiden en directeur van het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement.

Andere boeken door Erwin Muller

Over Jan Brouwer

Mr. J. Brouwer studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht en Bedrijfskunde aan de Virginia Commonwealth University in Richmond. Hij coördineert sinds 2000 de behandeling van klachten, bezwaar- en beroepschriften en behandelt complexe zaken op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening bij de provincie Overijssel. Na zijn registratie als NMI mediator is hij sinds januari 2006 verantwoordelijk voor het Overijsselse Mediationloket voor externe geschillen met inbegrip van advisering en begeleiding van medewerkers en bestuurders bij het omgaan met conflicten.

Andere boeken door Jan Brouwer

Over Jon Schilder

Mr. A.E. Schilder is hoogleraar op het gebied van het staats- en bestuursrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Andere boeken door Jon Schilder

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tekst & Commentaar Openbare Orde en Veiligheid