Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

BiSL - A Management Guide

Business information Services Library

Paperback Engels 2007 9789087530419
Verwachte levertijd ongeveer 15 werkdagen

Samenvatting

BiSL, Business Information Service Library is het framework dat invulling geeft aan de besturing van het functioneel beheer van de informatievoorziening, vanuit bedrijfsoptiek. Het belang om dit functioneel beheer (inclusief informatiemanagement) professioneel en volwassen in te vullen, wordt ook breed onderkend in de markt en is ook de reden van verschijnen van deze management guide.

BiSL is een standaard in het publieke domein, wordt ondersteund door best practices en geeft concrete invulling aan het vak functioneel beheer (inclusief informatiemanagement). BiSL sluiting aan op ASL, framework voor Application Services en het veel gebruikte framework ITIL, Information Technology Infrastructure Library.

Deze management guide heeft als doel om inzicht te geven in het framework BiSL, te schetsen hoe functioneel beheer in de praktijk wordt uitgevoerd en hoe BiSL daarbij van nut kan zijn. Om dit zichtbaar te maken, worden de processen van functioneel beheer geschetst aan de hand van een case die door het hele boek heen loopt.

Specificaties

ISBN13:9789087530419
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:110
Druk:1
Verschijningsdatum:25-10-2007
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Remko van der Pols

Remko van der Pols is mede-grondlegger en managing consultant van het expertisecentrum Lifecycle Enabling binnen Pinkroccade Atribit. Dit expertisecentrum houdt zich bezig met het inrichten van IT-organisaties en het doorlichten en vernieuwen van informatiesystemen en het opstellen van ICT-portfolio's. Remko van der Pols heeft het ASL-framework in hoge mate mede vormgegeven. Daarnaast heeft hij diverse malen gepubliceerd in onder meer informatie en het IT-beheer jaarboek over functioneel en applicatiebeheer en informatieplanning.

Andere boeken door Remko van der Pols

Over Yvette Backer

Yvette Backer is medeoprichter van BiSLSmart, bureau voor advisering over en training in het ‘smart’ gebruik van BiSL bij inrichting en professionalisering van functioneel beheer en informatiemanagement. Yvette heeft diverse publicaties op haar naam staan, heeft bijgedragen aan de ASL en BiSL examens en is actief in de ISO-werkgroep die zich bezighoudt met de governance van IT en de standaarden in de serie 38500.

Andere boeken door Yvette Backer

Inhoudsopgave

Foreword

1. Business information management and BiSL
2. BiSL framework
3. Use management cluster
4. Functionality management cluster
5. Connecting processes
6. Management processes cluster
7. Information strategy cluster
8. I-organization strategy cluster
9. Information coordination
10. Starting with Business information management and BiSL

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        BiSL - A Management Guide