Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Jam Cultures

Over inclusie: meedoen, meepraten, meebeslissen

Audio-download Mp3 Nederlands 2019 9789462551800
10
Voormalig top 10Totaal 13 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Inclusie gaat over meedoen. Over het aangaan van wezenlijke relaties met vreemden. Over diversiteit. Over cocreatie. Dat hebben we nodig, want we wonen en werken samen met mensen uit allerlei culturen en met allerlei achtergronden. Het maakt inclusie, goed omgaan met macht en verschil, een van de grootste uitdagingen van deze tijd.

Samenwerkingen stranden door verschillende organisatieculturen. Conflicten ontstaan doordat we elkaar niet begrijpen. Mensen worden uitgesloten vanwege hun kleur, geloofsovertuiging, leeftijd of seksuele geaardheid.

Inclusie is een hot topic. Het gaat over wie wat beslist, wie zich aan wie moet aanpassen, over wat we wel en niet normaal vinden. Over wie mee mag doen en wie vooral niet.

Het zijn onderwerpen waar we niet licht en opgewekt over spreken met elkaar. We hebben een energieke taal nodig om onderlinge pijnpunten te benoemen, zonder dat iedereen meteen op zijn achterste benen staat. Die taal vind je in dit boek. Je leert kijken naar inclusie als een jamsessie waarbij je elkaar met lef en verbinding ontmoet. In Jam Cultures durft iedereen zijn of haar eigen geluid te laten horen, om samen in voortdurende afstemming tot een beter geheel te komen. Samen jammen, apart en toch samen. Met krachtige begrenzing en liefdevolle aandacht. Snoeihard en soft tegelijkertijd.

'Jam Cultures' is een pakkend boek waarin Jitske Kramer op luchtige wijze zware thema’s beschrijft. Ze laat je nadenken. Over hoeveel diversiteit je aan kunt. En wilt. En moet.

Specificaties

ISBN13:9789462551800
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:4-11-2019
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (5)

recensie
Jam Cultures - 'Een prachtig uitgevoerd boek'
Elly Stroo Cloeck | 14 juli 2020
Jam Cultures van Jitske Kramer is een prachtig uitgevoerd boek geïllustreerd met korte verhaaltjes, ervaringen uit de reizen van de auteur en grappige intermezzo's over diversiteit en inclusie.
Lees verder
recensie
Jam Cultures - 'Verfrissend en diepgaand'
Rick Lindeman | 17 september 2019
Kyteman heeft de laatste jaren alle podia en festivals waar hij optrad tot een feestje gemaakt. Van North Sea Jazz tot Pinkpop sprong iedereen met zijn orkest mee. Zijn live jamsessies maken iedereen vrolijk.
Lees verder
recensie
Jam cultures - 'Waardevol naslagwerk'
Edwin Tuin | 28 augustus 2019
In ongeveer 300 pagina schrijft Jitske Kramer in Jam Cultures over diversiteit en inclusie. Al jammend en improviserend dealen met diversiteit en streven naar meer inclusie en dus meedoen, meepraten en meebeslissen ofwel co-creatie.
Lees verder
recensie
Jam Cultures - 'Een prachtproduct'
Nico Jong | 16 juli 2019
Jam Cultures is weer een prachtig product uit de stal van Jitske Kramer. De heldere betogen in ieder hoofdstuk zijn gelardeerd met haar antropologische kennis en ervaring
Lees verder
recensie
Jam Cultures - 'Een boek vol handvatten'
Anke Tijtsma | 4 juli 2019
En weer ligt er zo'n fantastisch boek van Jitske Kramer voor mij op tafel. Jam Cultures. Een boek waar ik veel in herken. Als mens, en zeker ook als professional.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
20 stemmen
19
1
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Jitske Kramer over Jam Cultures - Jammen of dirigeren?
Ronald Buitenhuis 24 augustus 2019 We hebben last van een ‘inclusieparadox'. We willen graag anders, maar houden toch vaak vast aan het oude. We klonen onszelf graag. Zoeken 't liefst ‘gelijksoortigen'. Ons leven is als een orkest dat keurig noten van bladmuziek speelt. Altijd hetzelfde. Jitske Kramer pleit in haar nieuwe boek Jam Cultures juist voor gestructureerde chaos. Kramer: ‘In jamsessies wisselt leiderschap steeds en is muziek nooit hetzelfde.'
interview
Dolf Jansen: ‘Ik ben hofnar, maar de inhoud moet wel kloppen’
Ronald Buitenhuis 17 mei 2019 Dolf Jansen is cabaretier. Jitske Kramer schreef het boek Jam Cultures. Over inclusie; meedoen. Samen staan ze – jammend met woorden – op het podium bij het Avondseminar Jam Cultures. Als aangever en afmaker. Vice versa. Dolf is er daarbij niet alleen voor de satire en de lach.

Over Jitske Kramer

Jitske Kramer is corporate antropoloog, ondernemer en bestseller auteur. Zij reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Ze brengt haar kennis en ervaringen via ijzersterke lezingen en masterclasses naar de wereld van organiseren, samenwerken en leiderschap. Om de slagkracht en resultaten van individuen en groepen te verbeteren (en de wereld gewoon een beetje mooier te maken). Ze heeft de ambitie om organisaties te activeren om voor alles en iedereen woest aantrekkelijk te zijn. En het liefst ook nog verrukkelijk eenvoudig. In haar verhalen wordt wat vertrouwd is vreemd. En wat vreemd is vertrouwd. Anderen over Jitske: “Jitske Kramer is een van de meest inspirerende sprekers van Nederland. Ze prikkelt je om stevig na te denken en je stem te laten horen. Met flair en met lef zoekt ze de diepgang op. Op zoek naar verrassende nieuw inzichten en praktische toepasbaarheid. Verbindend en daadkrachtig.”

Andere boeken door Jitske Kramer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Jam Cultures