Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Primair Succes

Twaalf hefbomen voor grootse prestaties

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789047009405
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Een leven leiden dat voldoening geeft lijkt soms een onbereikbare droom. We voelen ons opgejaagd en worden geleefd door de eisen van alledag. Volgens Stephen Covey, auteur van de bestseller De zeven eigenschappen, komt dat doordat we een verkeerd idee hebben van wat ons succesvol maakt. Er zijn twee wegen: een leven gericht op primair succes of een leven gericht op secundair succes. Wie denkt dat geld, aanzien en persoonlijk succes gelukkig maken, komt bedrogen uit. De intrinsieke beloningen van primair succes – integriteit, verantwoordelijkheid en een betekenisvolle bijdrage – zijn immers veel belangrijker dan de oppervlakkige beloningen van secundair succes.

Covey introduceert de twaalf hefbomen die leiden naar primair succes. Het zijn kwaliteiten waar hij al over schreef toen hij bezig was met zijn magnum opus De zeven eigenschappen, zoals integriteit, loyaliteit, opoffering en prioriteit. Dit boek bevat de typische tijdloze lessen die we van Covey gewend zijn, gebaseerd op herontdekt materiaal, samengesteld door een van zijn zoons, Sean Covey.

'Een fantastisch boek vol indrukwekkende wijsheden.' – Kevin Turner, COO Microsoft

'Een onmisbaar boek voor iedereen die antwoord wil op de vraag hoe je een succesvol leven leidt.' – Daniel H. Pink

Specificaties

ISBN13:9789047009405
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:222
Druk:1
Verschijningsdatum:21-4-2016
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Inhoudsopgave

Voorwoord door Sean Covey
Primair versus secundair succes. Een inleiding

Deel 1: Primair succes bereiken
1. Het verborgen leven
2. Karakter is de bron van primair succes
3. Afstemmen op principes
4. Richting het absolute noorden
5. Het denken opnieuw programmeren

Deel 2: 12 hefbomen voor grootse prestaties
6. De hefboom van integriteit
7. De hefboom van een bijdrage leveren
8. De hefboom van prioriteit
9. De hefboom van persoonlijke opoffering
10. De hefboom van dienstbaarheid
11. De hefboom van verantwoordelijkheid
12. De hefboom van loyaliteit
13. De hefboom van wederkerigheid
14. De hefboom van diversiteit
15. De hefboom van leren
16. De hefboom van vernieuwing
17. De hefboom van lesgeven
18. Een slotwoord: verkrijg wijsheid

Een laatste interview met Stephen R. Covey

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Primair Succes