Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

MEER Moois - De Meisjes van Annet Schaap

Sprookjes heb ik nooit graag gelezen… zo onwerkelijk vond ik ze, zo overdreven in hun morele lessen, die eigenlijk zelden van deze tijd leken. Misschien juist daarom was ik volkomen verpletterd door De Meisjes van Annet Schaap.

Marjan Maandag | 18 januari 2022 | 1-2 minuten leestijd

Annet Schaap, bekend van het prachtige Lampje, zette in De Meisjes zeven bekende sprookjes om in eigentijdse verhalen. Met haar inmiddels bekende onderkoelde humor en tegelijk soms aandoenlijke triestheid brengt ze de verhalen tot leven in moderne settings. Daarbij gaat ze grote levensvraagstukken niet uit de weg.

Wat te denken van die wolf, die het meisje met de rode jas en haar boodschappentas net niet aan stukken scheurt, maar zijn door eenzame opsluiting doorgedraaide emoties met de dood moet bekopen. Of van het spinnende meisje wier moeder ‘al zo lang in haar graf ligt dat het gewoon geworden is, en bijna niet meer erg’. En snoep en roze koekjes worden wel heel aantrekkelijk voor de moederloze zusjes wier vader altijd weg en aan het werk is: ‘als het leven een gat heeft geslagen moet je dat ergens mee vullen, en de schijf van vijf helpt dan niet zo’.

Met kinderlijke onverschrokkenheid gaan de meisjes het leven te lijf. Stuk voor stuk sterke persoonlijkheidjes, aan wie het ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ vaak voorbijgaat. Zoals de kikker verzucht tegen het meisje met de gouden bal, als haar kussen hem maar niet in een prins doen veranderen: ‘Ik vind het ook heel vervelend. Het ligt vast aan mij.’

Een ontroerend juweeltje, met prachtige illustraties van de schrijfster zelf.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden