Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Zo word jij de aantrekkelijkste werkgever!

Stop met die worsteling om passend personeel te vinden. En lees dit boek. Daarmee zal jouw leven als leidinggevende of hr-professional substantieel leuker worden. Dat is de belofte van Erik Titulaer. In deze preview vertelt hij waarom dit boek een eye-opener gaat zijn.

Erik Titulaer | 26 maart 2024 | 2-3 minuten leestijd

Laten we eerlijk zijn, iedere manager of leidinggevende heeft weleens een moment gehad waarop hij of zij zich afvroeg: ‘Waarom is het zo lastig om goede mensen te vinden? Waarom is onze organisatie niet aantrekkelijk genoeg voor talentvolle medewerkers?’ En vooral: ‘Waarom lukt het die concurrent wél?’

Talentmagneet

Zo word jij de aantrekkelijkste werkgever! is mijn antwoord op die vragen en biedt jou een ontluisterende kijk in de spiegel. Met een vleugje humor en een snufje cynisme neem ik je mee in de wereld van zowel de externe als interne employer branding en leer je hoe je jouw organisatie tot een talentmagneet maakt, waarmee je al je concurrenten voorbij streeft.

10 heldere stappen

Het hart van het boek is het HEBPIE-model, dat jouw organisatie in 10 heldere stappen laat transformeren tot de aantrekkelijkste werkgever. Vanaf de candidate journey tot de employee journey leer je hoe je als organisatie aansprekend kan zijn voor elke generatie, van Baby boomer tot Gen Z. Dat lukt alleen als je die transformatie in alles doorvoert, in de cultuur en de communicatie, van preboarding tot onboarding. Want op al deze gebieden gaat het nog veel te vaak mis.

Onboarding

Kijk alleen maar eens naar de onboarding, wat ik in het boek vergelijk met waterboarding, een wrede martelmethode. Veel bedrijven hebben namelijk hun eigen versie van deze marteling ontwikkeld. Onboarding is bedoeld om nieuwe medewerkers te helpen zich snel in te werken. In plaats van een gestructureerd inwerkprogramma, worden ze doorgaans overgelaten aan hun lot.

Tijdens het sollicitatieproces worden nieuwe medewerkers met open armen ontvangen, met beloften van een geweldige werkcultuur en ondersteuning. Maar zodra ze de drempel van de organisatie oversteken, worden ze geconfronteerd met een chaotische wirwar van onduidelijke taken en verwachtingen. Het resultaat is een gevoel van desoriëntatie en demotivatie bij deze nieuwe medewerkers. Geen wonder dat gemiddeld 23% van alle startende medewerkers de organisatie al binnen een jaar verlaat.

Pragmatisch

Maar maak je geen zorgen, ik ga je in dit boek echt niet alleen maar vertellen wat je allemaal verkeerd doet of welke kansen je allemaal laat liggen. Mijn insteek is vooral heel pragmatisch en erop gericht dat je de geboden kennis en inzichten meteen kunt toepassen.

Daarbij geef ik je een dieper inzicht aan de hand van praktijkvoorbeelden, successen en valkuilen van andere organisaties. Elk hoofdstuk wordt vergezeld van reflectievragen die je inzicht geven in hoe het ervoor staat in jouw organisatie. Als bonus geeft het boek je toegang tot handige checklists en een spot-on white paper.

Of je nu een leidinggevende bent, op zoek naar nieuwe inzichten of een hr-professional die graag een beetje luchtig leest, dan is dit boek voor jou. Vol praktische tips, inspirerende verhalen en bovenal een flinke dosis realiteit.

Dus … relax, lees Zo word jij de aantrekkelijkste werkgever! en stroop dan je mouwen op. Succes verzekerd!

Over Erik Titulaer

Erik Titulaer is al meer dan 25 jaar actief binnen de hr-marketing. Hij heeft verschillende bedrijven opgericht en richt zich het laatste decennium op het succesvol adviseren van middelgrote organisaties en het MKB in het bijzonder. Voor ambitieuze werkgevers heeft hij hoeaantrekkelijkbenikalswerkgever.nl opgericht.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden