Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Wandelcoaching bij stress en onzekerheid - ‘Sterk en onderbouwd’

‘Wandelcoaching bij stress en onzekerheid’ van Hilde Backus voldoet aan alle verwachtingen en meer dan dat. Het is een prettig leesbaar boek met een mooie lay-out waarbij de ondersteunde kleur (gras)groen een mooie aanvulling is op de tekst en past bij het thema.

Annemiek Sierhuis | 21 januari 2022 | 1-2 minuten leestijd

Wandelcoaching bij stress en onzekerheid heeft ruim 200 pagina's en een zachte kaft. Het boek is goed leesbaar door de afwisseling van theorie, oefeningen en praktijkvoorbeelden. Backus brengt de theorie op een luchtige manier, en door herhaling blijft een en ander goed hangen.

De basis

Backus besteedt eerst aandacht aan de basis die nodig is om te coachen in de natuur. Ze ziet de natuur als spiegel voor de coachee – en waarschijnlijk ook voor de coach. Met name in het begin komt het wandeltempo van de coachee bijvoorbeeld vaak overeen met de beleving van het werk. Bij een bomvolle agenda en hard rennen op het werk, blijkt het tempo van de wandeling in de natuur ook hoog.

De theorie in het boek is zowel van de hand van de schrijfster zelf, als van andere deskundigen. De de bronnen en eigen tekst lopen naadloos in elkaar over. De oefeningen in het boek zijn wederom goed en zijn makkelijk uitvoerbaar. Gewoon doen dus!

Stappenplan

De ondertitel van Wandelcoaching bij stress en onzekerheid belooft een 7 stappenplan voor coaches die de natuur in willen. Die stappen benoem ik hier graag om meer inzicht te geven over dit boek:

1. Naar buiten!

2. Wakker intrinsiek verlangen aan.

3. Maak compassie wakker.

4. Luister naar je lichaam.

5. Talenten en kracht ontdekken.

6. Speel! En Versterk plezierige emoties.

7. Zo beklijft het wandelcoachtraject.

De laatste stap is zeker niet overbodig. Op deze manier voeg je als coach echt waarde toe, naast de mooie ervaring die je een coachee hebt gegeven in de natuur.

Corona

De natuur brengt zoveel meer. Waarschijnlijk heeft het grootste deel van Nederland dit al ontdekt sinds de uitbraak van Corona. Hilde Backus weet dit al veel langer, en schreef er een sterk en onderbouwd boek over.

Ik sluit deze recensie graag af met een uitspraak die ik eerder ergens las:

‘Je zou minstens 20 minuten per dag in de natuur moeten doorbrengen.

Tenzij je het heel druk hebt.

Dan minstens een uur.’

Over Annemiek Sierhuis

Annemiek Sierhuis, fotograaf – bedrijfskundige – coach. Ze is de maker van de Creatieve Coachingskaarten.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden