Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

80 Werkvormen voor creatieve sessies - ‘Ik blijf er scherp bij’

Als docent en trainer dacht ik dat ik al wel wat werkvormen kende, maar daar vergiste ik me toch aardig in.  Het boek ‘80 Werkvormen voor creatieve sessies’ van Rozemarijn Dols en Josien Gouwens heeft een wereld voor me geopend. 

Pleunie Warnink | 3 april 2024 | 1-2 minuten leestijd

Omdat ik al zo lang in het vak zit, heb ik een aantal ‘Go to’ werkvormen waar ik elke keer op terugval. Die werken voor mij en wat ik nodig heb. Maar dat heeft me een beetje blind gemaakt voor nieuwe ideeën. En eerlijk… als iets werkt, dan ga je toch niet op zoek naar een verandering? 

Toch werd ik nieuwsgierig toen ik 80 werkvormen voor creatieve sessies zag, 80 handige werkvormen verzamelen, ga daar maar aan staan. Maar het is de schrijfsters gelukt een handige guide te maken, die heerlijk geordend is in doelen, met makkelijk omschreven stappen, die ook nog eens goed uit te voeren zijn. Ik ben er helemaal gelukkig mee. 

Fijn naslagwerk

Natuurlijk kan je niet alles overal gebruiken, maar als je zo’n fijn naslagwerk hebt, scheelt dat uren zoeken naar andere mogelijkheden. Niet alleen is het leuk voor de trainees, ik blijf er zelf ook scherp bij. Doet het wat het moet doen, komt men tot een leuk resultaat, kortom kunnen we er wat mee? Het antwoord is een volmondig ‘ja’! Ik moet wel eerlijk blijven, ik heb nog niet alle 80 vormen gebruikt, maar ik kijk daar nu al wel naar uit. 

Het enige minpuntje dat ik kan verzinnen voor dit boek, is dat 80 werkvormen voor creatieve sessies  geen hardcover is, tenminste, mijn versie niet. Een boek dat zoveel opengeslagen wordt kan wel wat meer bescherming gebruiken. Wat mij betreft, op naar de volgende versie, met 100 werkvormen!

Over Pleunie Warnink

Pleunie Warnink is Communicatie-adviseur Duurzaamheid & Techniek bij Groene peper communicatie.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden