Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Zomerlezen

MEER Moois

Ontspan deze zomer met onze selectie inspirerende boeken. Van thrillers tot moderne meesterwerken en reisgidsen, deze zomerleestips verrijken je vakantie.

Themapagina
Samengesteld door Redactie Managementboek
Aad Goudappel

Nieuw en veelgelezen - Zomer 2024

1
Karin Slaughter

Waarom we logen

De Queen of Crime is terug! Waarom we logen van Karin Slaughter is een zinderende en ingenieuze topthriller met Will Trent en Sara Linton in de hoofdrol. Diep verscholen in de Appalachen ligt de McAlpine Lodge, waar special agent Will Trent en patholooganatoom Sara Linton hun huwelijksreis doorbrengen. Het resort is een afgelegen paradijs op aarde, behalve dan dat iedereen er liegt. Ze liegen over het verleden. Ze liegen over het heden. Ze liegen tegen zichzelf. Op een avond dreigt de anders zo brave dochter Mercy McAlpine de familiegeheimen te onthullen, en aan het eind van die avond is ze dood. Wat voor Will en Sara de vakantie van hun leven had moeten worden, verandert in een race tegen de klok. Want alles wijst erop dat de moordenaar opnieuw zal toeslaan… Over Na die nacht: ‘Vakvrouw Karin Slaughter is on fire. Dit is een van haar beste boeken ooit.’ De Telegraaf **** ‘Al haar thrillers hebben complexe, meeslepende plots, maar de karaktertekeningen van dit tweetal voegt echt iets extra’s toe.’ VN Detective en Thrillergids **** ‘Geweldig goed geschreven. Voorlopig stoot niemand koningin Slaughter van haar troon.’ Humo
€ 24,99
2
John Grisham

De vloek

€ 22,99
3
Stephen Fry

Speelbal van de goden

€ 24,99
4
Rosanna ten Have

Badje 3

€ 22,99
5
Ilja Gort

De Flessentrekker

€ 17,99
6
Stephen King

Duistere zaken

King is al een halve eeuw de meesterverteller en schrijft in Duistere zaken over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. De verhalen zijn een genot om te lezen, even rijk in thematiek en meeslepend als zijn thrillers. ‘Twee getalenteerde rotzakken’ onderzoekt het lang verborgen geheim van twee gelijknamige heren en hoe zij aan hun vaardigheden kwamen. In ‘Danny Coughlins nare droom’ zet een korte en onverwachte psychische flits tientallen levens op zijn kop – dat van Danny het meest van allemaal. In ‘Ratelslangen’, een vervolg op Cujo, reist een rouwende weduwnaar naar Florida voor een dringend verzoek, maar krijgt in plaats daarvan een onverwachte erfenis – met een venijnig addertje onder het gras. In ‘De dromers’ reageert een zwijgzame Vietnamveteraan op een vacature en ontdekt dat sommige uithoeken van het universum het beste onontdekt kunnen blijven. En ‘De antwoordman’ stelt de vraag of voorspellingen een voor- of nadeel zijn en herinnert ons eraan dat een enorm tragisch leven nog steeds betekenisvol kan zijn. Kings vermogen om te verrassen, verbazen en zowel angst als troost te brengen blijft onovertroffen. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch. Jij houdt van duistere zaken? Stephen King ook. In de pers ‘Kings korte verhalen zijn een rake demonstratie van zijn veelzijdigheid.’ Het Parool ‘King voert je mee naar de grenzen van de horror.’ Trouw ‘Veel beter krijg je het niet.’ De Telegraaf
€ 24,99
7
Tom Jongbloed

Kijk omhoog, Amsterdam!

€ 20,99
8
Haruki Murakami

De stad en zijn onvaste muren

Een zeventienjarige jongen wordt verliefd op een meisje van zestien. Tijdens hun lange gesprekken vertelt ze hem over een door muren omsloten stad, waar haar échte ik woont. Wanneer het meisje verdwijnt, begint voor de jongen een levenslange zoektocht naar deze ommuurde stad met eenhoorns, een bibliotheek met oude dromen, een torenklok zonder wijzers. Het lukt hem jaren later om dromenlezer te worden in deze stad en het alter ego van zijn jeugdliefde te vinden. Alleen herkent zij hem niet. Terug in de oorspronkelijke wereld wordt hij geconfronteerd met wezensvragen over droom en werkelijkheid, zelf en schaduw, hart en wil. Kiest hij voor de werkelijke wereld of voor de stad met onvaste muren? In zijn eerste roman in zes jaar trekt Haruki Murakami opnieuw een fonkelend universum op waarin droom en werkelijkheid, zelf en schaduw, eenzaamheid en verbinding door elkaar lopen. Hij borduurt losjes voort op een inmiddels legendarisch vroeg verhaal in zijn oeuvre, en op de droomstad uit Hard-boiled Wonderland en het einde van de wereld. Liefhebbers en nieuwe lezers zullen genieten van de ongeëvenaarde Murakami-magie. En meegesleept worden door een van de mooiste liefdesverhalen uit zijn rijke oeuvre.
€ 34,99
9
Miranda July

All fours

€ 24,99

Aanbevolen

recensie
recensie
9 mei 2024
Marjan Maandag
1-2 minuten leestijd
Parijs: al eeuwen de stad van de liefde en de romantiek. Maar de laatste decennia is Parijs ook een stad van terroristische aanslagen geworden. Met dat beeld blijf je wel enigszins achter na het lezen van Luister van Sacha Bronwasser.
recensie
recensie
14 maart 2024
Marjan Maandag
1-2 minuten leestijd
Dertien jaar lang was Charles Groenhuijsen NOS-correspondent in de Verenigde Staten. Van 1986 tot 1989 en van 1996 tot 2006. Daarna woonde hij er nog tien jaar met zijn gezin. Je kunt dus wel zeggen dat hij iets van Amerika weet. Meerdere boeken van zijn hand, over verschillende aspecten van de Amerikaanse samenleving, zijn daar het resultaat van.
recensie
recensie
4 juni 2024
Elly Stroo Cloeck
5-7 minuten leestijd
‘Leuker kunnen we het niet maken - Over het toeslagenschandaal en de vrouw die het aan het licht bracht’ van Renske Leijten is een uitstekend geschreven biografie-achtig stukje geschiedenis over de strijd van burgers voor hun recht. 
nieuws
actueel
12 april 2024
Marjan Maandag
2-3 minuten leestijd
Bij Managementboek lezen we meer dan alleen managementboeken, en we delen graag wat we lezen. In deze aflevering van MEER Moois zetten we weer enkele aanbevolen boeken op een rij.

Voordelig

1
Haruki Murakami

Norwegian Wood

€ 17,50
€ 15,-
2
Marc Cameron

Tom Clancy Commandocentrum

€ 24,99
€ 20,-
3
Auke Hulst

De Mitsukoshi Troostbaby Company

<b>Shortlist Libris Literatuur Prijs 2022</b> In een nabije toekomst koopt een eenzame sciencefictionschrijver een robotdochter die het verlies van een ongeboren kind moet goedmaken.
€ 20,-
€ 12,95
4
Cesca Major

De laatste dag

€ 21,99
€ 16,99
5
Marit Vanström

Huisgenoten

Huisgenoten is het eerste deel in een nieuwe serie van Marit Vanström Nederlandse crime met Scandinavische allure.
€ 19,99
€ 16,99

Personen

1
Ron Fresen

Het raadsel Rutte

Ergens in 2024 komt er een einde aan het meer dan dertien jaar durende premierschap van Mark Rutte en daarmee aan een heel tijdperk in de Nederlandse politiek.
€ 22,99
2
Pascale Vugts

Olaf, vertel eens…

Olaf, vertel eens… bevat meeslepende verhalen over de persoonlijke loopbaan en fantastische stappen die Olaf Vugts bij de Efteling, en ook daarbuiten, gemaakt heeft.
€ 27,50
3
Hans van der Loo

Taylor Swift

Taylor Swift heeft zich ontwikkeld tot een muzikaal, maatschappelijk en zakelijk fenomeen. Hoe heeft ze dit voor elkaar gekregen?
€ 21,50
4
Frank Schaper

The Great American Dictator, Deel 2 - De fatale neergang van Trumps karakter

€ 30,-
5
Jordan Henderson

Jordan Henderson

€ 21,99

Non-fictie

1
Tim Hofman

Goede moed

In Goede moed onderzoekt Tim Hofman in achttien inspirerende en bevlogen geschreven hoofdstukken wat het oplevert als we ons allemaal minder zouden laten leiden door angst. Zo onderzoekt hij angsten die onze samenleving stevig in de weg zitten.
€ 21,99
2
Rob de Wijk

Het nieuwe IJzeren Gordijn

Europa lijdt al meer dan dertig jaar aan zelfoverschatting, stelt Rob de Wijk in dit urgente en hoogst actuele nieuwe boek.
€ 23,99
3
Sara Dykman

Fietsen met vlinders

Sara Dykman schreef geschiedenis toen ze de eerste persoon werd die met miljoenen monarchvlinders meefietste tijdens hun legendarische jaarlijkse migratie.
€ 26,99
4
Jacky van de Goor

103 Losbrekers voor meer plezier thuis

Kijken jullie thuis meer naar een scherm dan naar elkaar? Of heb je simpelweg zin in wat meer humor en plezier in huis? Dan is het tijd voor een losbreker!
€ 11,-
5
De Speld

De wereld: het boek

€ 24,99
6
Stefan van der Stigchel

Beter leren kijken

Hoogleraar en aandachtexepert Stefan van der Stigchel combineert de nieuwste wetenschappelijke inzichten met tips uit de praktijk van onder anderen luchtverkeersleiders, artsen en rechercheurs.
€ 23,95
7
Kustaw Bessems

Stuurloos

In dit hoopvolle en smakelijke boek schetst Kustaw Bessems onvermoeibaar en scherp een pad naar een overheid die er voor burgers is in plaats van andersom.
€ 24,99
8
Huib Modderkolk

Dit wil je écht niet weten

'Ik wil dit eigenlijk niet weten,' krijgt onderzoeksjournalist Huib Modderkolk regelmatig te horen wanneer hij vertelt over de gevaren van moderne technologie. Diezelfde houding treft hij bij bedrijven en de overheid.
€ 20,99
9
Tim 'S Jongers

Armoede uitgelegd aan mensen met geld

In een land geregeerd door welvarende, hogeropgeleide mensen wordt op een beperkte en soms zelfs schadelijke manier naar armoede gekeken.
€ 22,-
10
Teun van de Keuken

De mens is een plofkip

Echt voedsel met herkenbare ingrediënten heeft de afgelopen decennia grotendeels plaatsgemaakt voor zwaar bewerkt fabrieksvoer zonder enige voedingswaarde, dat zo aangenaam is van structuur en smaak dat we er geen genoeg van krijgen.
€ 18,99

Op Vakantie

1
Lannoo

De Groene Reisgids - Zuid-Italië

Met een selectie door onze auteurs ter plaatse: De top 10 van Zuid-Italië in beeld, 40 gezinsvriendelijke activiteiten en excursies....
€ 25,99
2
Harry Bunk

Fietsboek Midden-Nederland

€ 25,99
3
Wat & Hoe taalgids

Noors

€ 10,99
4
Michelin Editions

De Groene Reisgids - Oost-Spanje

€ 24,99
5
Elke Parsa

Time to Momo Praag

€ 19,99
6
Capitool

New York

€ 31,99
7
Capitool

Frankrijk

€ 39,99
8
Capitool

Sardinië

€ 28,99
9
Capitool

Denemarken

€ 28,99

Ook aanbevolen

nieuws
actueel
23 juni 2023
Marjan Maandag
1-2 minuten leestijd
Wijnbouw in Nederland en België… wie had dat halverwege de vorige eeuw kunnen denken. Anno 2023 floreren er toch echt diverse wijnbouwbedrijven in onze bepaald niet mediterrane streken, met een gezamenlijke oppervlakte van zo’n duizend hectare. 
nieuws
actueel
17 januari 2024
Marjan Maandag
2-3 minuten leestijd
Bij Managementboek lezen we meer dan alleen managementboeken, en we delen graag wat we lezen. In deze aflevering van MEER Moois zetten we weer enkele aanbevolen boeken op een rij.
recensie
recensie
20 mei 2024
Danny Mullenders
2-3 minuten leestijd
Een mens is altijd verbonden met anderen, zo valt te lezen op de achterflap van ‘De relatie-monologen’ van journalisten Map Oberndorff en Sanne Kloosterboer. Als mens hebben ons per definitie tot elkaar te verhouden, of we dit nu willen of niet. We zijn immers geen kluizenaars die ons leven geïsoleerd van anderen leven.
recensie
recensie
17 juni 2024
Marjan Maandag
1-2 minuten leestijd
Weidse landschappen, veelal gehuld in mist of duisternis, donkere of juist onaards gekleurde luchten, verlaten wouden en kruiende ijsvlakten, soms een eenzame persoon, op de rug gezien, stil starend in de verte…
1
Murat Isik

In de mist van Golden Gate Park

Zomer 2001. Metin Mutlu gaat studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe, vrije wereld is hij vastbesloten zijn oude zelf achter te laten.
€ 34,95
2
Freek de Jonge

De Zeeuwse jaren

€ 24,99
3
Merel Morre

Zie binnenzijde

In de talige, gestileerde vorm die haar werk kenmerkt, vangt Merel Morre de kern alsof ze in het hoofd is gekropen van degene die de pijn beleeft.
€ 18,-
4
Monika Peetz

Zomerzussen

€ 22,99
5
Ramy El-Dardiry

Tussen morgenzee en avondland

€ 24,99

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden