Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie - Maand van de geschiedenis

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Fred, Irene en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 9 oktober 2020 | 1-2 minuten leestijd

Freds keuze
Ik heb een zwak voor de kleinere uitgever die zich grote moeite getroost om mooie boeken uit te geven, vaak voor een kleinere groep geïnteresseerden. Historische Uitgaven Schoonhoven is zo'n uitgever. Het boek De graven van Blois is een mooi gebonden uitgave van deze uitgever met schitterende prenten over het dagelijks leven van de graven van Blois tijdens de hoogtijdagen van de Middeleeuwen. Zo'n initiatief verdient aandacht, bij dezen.

Irenes keuze
Wat een feest der herkenning! De Vieze Man, Jacobse en Van Es, Meneer Foppe. Wie kent ze niet? Tussen 1966 en 1998 creëerden Kees van Kooten en Wim de Bie op televisie een eigen universum, waarin hun typetjes een rechtstreekse afspiegeling waren van het dagelijks leven en de tijdgeest. Van ‘oudere jongere' tot ‘regelneef': de Koot & Bie Encyclopedie is hét complete naslagwerk. En ook nog eens mooi vormgegeven!

Marjans keuze
Vincent van Gogh was tijdens zijn leven een onbekende schilder, een arme sloeber zelfs, die tobde met zijn geestelijke gezondheid. Na zijn dood in 1890 zette zijn jongere broer Theo alles op alles om hem en zijn werk alsnog beroemd te maken... maar ook hij stierf, in 1891. Theo's vrouw Jo bleef achter met hun zoontje Vincent. Hoe zij haar levenswerk maakte van het tonen van Vincent van Goghs genialiteit aan de wereld, staat in de prachtige biografie Alles voor Vincent van deze bijzondere en veelzijdige vrouw, Jo van Gogh-Bonger.

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden