Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Built to Last

Succesful habits of visionary companies

Paperback Engels 2005 9781844135844
Voormalig top 100Totaal 71 dagen
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

Vaak wordt aangenomen dat de meest succesvolle ondernemingen zijn ontstaan door de activiteiten van een gedreven en charismatische leider, die een fantastisch productidee had en op basis daarvan een succesvolle onderneming bouwde. Uit een uitgebreid onderzoek naar de volledige levensgeschiedenis van ondernemingen die echt aan de top staan in hun bedrijfstak, blijkt echter dat deze twee factoren - een geweldig product en een charismatisch leider - naar het rijk der fabelen kunnen worden verwezen.

Het blijkt dan ook dat de visionaire ondernemingen zijn opgericht door mensen die in plaats van steeds de tijd te vertellen, een klok bouwden, die de tijd zou blijven aangeven als zij er niet meer zouden zijn. Zij richtten zich op de organisatie zelf, in plaats van de producten. Uit het onderzoek dat is verricht door Collins en Parras komt naar voren dat ondernemingen die zich richten op de organisatie zelf, vele malen succesvoller zijn. Hun boek bevat lessen voor ondernemingen die rotsen in de branding willen zijn.

Specificaties

ISBN13:9781844135844
Trefwoorden:succesfactoren
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:342
Druk:3
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Built to Last
Pierre Pieterse | 10 juni 2008
Elke managementboeken top-10 van de afgelopen jaren bevat steevast Built to Last van Jim Collins en Jerry Porras. En voorlopig zal dit twee boek ook niet uit de talrijke ‘best of’-lijsten verdwijnen. Want het onderwerp is blijvend actueel: hoe zorg je ervoor dat je bedrijf blijft voortbestaan?
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Over Jim Collins

Jim Collins is adviseur van succesvolle bedrijven: hoe ze groeien, excelleren en hoe goede bedrijven 'great' worden. Collins werkte voor senior directieleden en CEO's van meer dan honderd ondernemingen. Ook was hij werkzaam in de sociale sector. Jim Collins is afgestudeerd in business administration en wiskunde aan de Stanford University. Bovendien heeft hij diploma's gehaald aan de University of Colorado en de Peter F. Drucker Graduate School of Management (Claremont Graduate University).

Andere boeken door Jim Collins

Over Jerry Porras

Jerry I. Porras is de Fred H. Merrill Professor of Organizational Behavior and Change at Stanford University Graduate School of Business. Hij is directeur van het managementprogramma van Stanford over leidinggeven aan verandering. Daarnaast geeft hij MBA-trainingen over visionaire bedrijven, leiderschap, organisatieontwikkeling en interpersoonlijke dynamica. Hij is tevens de auteur van 'Stream Analysis'.

Andere boeken door Jerry Porras

Inhoudsopgave

Acknowledgements
Preface to the tenth anniversary edition
Preface to the first edition
Introduction

1. The best of the best
2. Clock building, not time telling

Interlude: No "tyranny of the OR"

3. More than profits
4. Preserve the core/stimulate progress
5. Big hairy audacious goals
6. Cult-like cultures
7. Try a lot of stuff and keep what works
8. Home-grown management
9. Good enough never is
10. The end of the beginning
11. Building the vision

Epilogue: Frequently asked questions

Appendix A: Research issues
Appendix B: Founding roots of visionary companies and comparison companies
Appendix C: Tables
Appendix D: Chapter notes

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Built to Last