Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Klassenmanagement

Paperback Nederlands 2018 9789001889708
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

- Onmisbaar voor (aankomende) leerkrachten;
- biedt handvatten voor differentiatie;
- met de educatieve app Toolbox Klassenmanagement.

Het biedt (aankomende) leerkrachten een goede voorbereiding op lesgeven aan een dynamische klas, waarbij rekening gehouden wordt met de diverse onderwijsbehoeften van leerlingen. Klassenmanagement reikt hiervoor verschillende leidraden aan, zoals strategieën voor een goed pedagogisch klimaat en een positieve werksfeer, communicatieve strategieën gericht op situationeel leiderschap en het positief beïnvloeden van groepsprocessen en strategieën voor effectieve differentiatie.

De tweede editie is drastisch herzien. Er zijn twee nieuwe hoofdstukken: "Organisatie van de leeromgeving: organisatorisch handelen" en "Effectief lesgeven: didactisch handelen". Ook zijn er nieuwe competenties voor passend onderwijs voor leraren basisonderwijs toegevoegd. Deze uitgave bevat onder meer ook nieuwe voorbeelden van een groepsplan, het reflectiemodel 'De ideale leraar', nieuwe organisatie- en observatiemodellen, de leerlijn van zelfstandig verwerken naar zelfverantwoordelijk leren en het Interactief, Gedifferentieerd, Direct Instructie-model.

De hoofdstukken "Klassenmanagement toepassen" en "Zelfstandig werken en effectief lesgeven" zijn vervallen en geïntegreerd in andere hoofdstukken.

Specificaties

ISBN13:9789001889708
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Noordhoff
Druk:2
Verschijningsdatum:12-2-2018
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Klassenmanagement