Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 62% korting

OR en vakbond

Basiskennis

Ingenaaid Nederlands 2006 9789013038446
Nog slechts 5 exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
26,-
9,95
VOORDEEL - 62% korting

Samenvatting

'OR en vakbond' is de geheel vernieuwde editie van het in 2003 verschenen 'OR, vakbond en arbeidsvoorwaarden'. Een nieuwe editie is nodig, omdat er sinds 2003 veel veranderd is bij zowel vakbeweging als OR. Leek het er een paar jaar geleden op dat de vakbeweging een verouderd instituut was, de grote vakbondsdemonstratie in 2004 op het Museumplein bewees het tegendeel. De vakbonden zijn ervan doordrongen dat zij zich aan de veranderende tijden moeten aanpassen.

Ook de OR is veranderd: zij presenteert zich steeds nadrukkelijker als een onderdeel van het bedrijf dat actief meedenkt en meebestuurt en wanneer nodig dwarsligt. Zij is niet meer de collectivistisch en procedureel opererende instantie die per definitie tegenover de bestuurder staat.

Wat hetzelfde is gebleven, is dat er nog steeds te weinig samenwerking is tussen OR en vakbond. En dat terwijl zij elkaar uitstekend kunnen aanvullen wanneer het gaat om zaken als reorganisatie, arbeidsomstandigheden en CAO-op-maat.

Dit boek biedt OR'en een handreiking om de samenwerking met vakbonden op een effectieve manier aan te pakken. Verschillen en overeenkomsten tussen de twee worden uiteengezet, het arbeidsterrein van beide wordt beschreven en de punten waarop zij elkaar kunnen ondersteunen worden toegelicht.

Specificaties

ISBN13:9789013038446
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:131
Druk:2

Lezersrecensies

2.0 van de 5
1 stem
0
0
0
1
0

Over Isaäk Mol

Isaäk Mol is mede-oprichter van Komeet, en boekt al meer dan 25 jaar resultaat als trainer, coach en adviseur op het snijvlak van leren, medezeggenschap en participatie in organisaties. Isaäk heeft een warm hart voor spreken met stijl. Hij heeft vele inhoudelijke experts, zoals beleidsmedewerkers en advocaten (in ‘train-de-trainers’) geleerd hoe ze hun kennis begrijpelijk en aantrekkelijk kunnen overdragen, zodat ze met plezier gingen presenteren. Ondernemingsraden kregen door zijn creatieve en praktische aanpak veel meer impact, omdat ze zelf met passie het woord gingen voeren met een inhoudelijk goed opgebouwd betoog. Zelf is hij een bevlogen dagvoorzitter van congressen, conferenties en expertmeetings. Isaäk schrijft sinds 1996 in OR-magazine en andere vakbladen over medezeggenschap en communicatie.

Andere boeken door Isaäk Mol

Inhoudsopgave

Inleiding

1. OR en vakbond: overeenkomsten en verschillen
2. Organisatieveranderingen: fusie, verkoop, reorganisatie, afstoting en inkrimping
3. Duurzame inzetbaarheid
4. Arbeidsvoorwaarden
5. De OR stelt de arbeidswaardenregeling op
6. Slimmer werken
7. Vaardig onderhandelen met de bestuurder
8. Mening uit de praktijk

Literatuur en internetsites
Register
De auteur
Ook leverbaar in de serie OR-praktijk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        OR en vakbond