Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

No-nonsense bewegingsonderwijs

opbouw en variaties

Paperback Nederlands 2015 9789023253495
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Niet ieder kind is even goed in sport. Om bewegingsonderwijs voor iedere leerling uitdagend te maken, moeten leerkrachten differentiëren in hun lessen.
Auteur Gertien Jasper kreeg op de lerarenopleiding regelmatig vragen van studenten om concrete handvatten voor differentiatie. Samen met Mignon Hekkema geeft ze in No-nonsense bewegingsonderwijs veel tips, activiteiten en variaties voor de verschillende beweegthema's uit de 12 SLO-leerlijnen.
Alle suggesties zijn rijk geïllustreerd met beeld. Zo kunnen beginnende en ervaren leraren hun oefenvormen toespitsen op kinderen die alles makkelijk kunnen, maar ook op kinderen die er iets meer moeite mee hebben.
Gertien Jasper is ruim 30 jaar als vakleerkracht in het basisonderwijs werkzaam geweest. Ook was ze van 2001 tot 2015 opleidingsdocent aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en is ze vanaf 2006 docent aan de Pedagogische academie Groningen (Hanze Hogeschool).
Mignon Hekkema volgde het CIOS in Heerenveen, de ALO in Groningen, de post-HBO-opleiding Speciaal Onderwijs aan de CALO en de opleiding voor Motorische Remedial Teaching. Ze werkt als vakleerkracht bewegingsonderwijs in het noorden van het land en richt de lessen zo in dat kinderen intrinsiek gemotiveerd raken om toch te doen wat ze in eerste instantie niet denken te kunnen.

Specificaties

ISBN13:9789023253495
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:264
Druk:1
Verschijningsdatum:17-3-2015
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        No-nonsense bewegingsonderwijs