Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek communicatiestrategie

Agile methode voor strategieontwikkeling

Paperback Nederlands 2020 9789024408306
EvergreenTotaal 408 dagen
Verkooppositie 685Hoogste positie: 20
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Hoe ontwikkel je eenvoudig een communicatiestrategie? In het Handboek Communicatiestrategie legt Betteke van Ruler de methode van het Strategisch Communicatie Frame stap voor stap uit en laat zien hoe je het in praktijk kunt toepassen. Zij gebruikt daarbij veel theorieën, modellen en tips uit marketing, management, strategie en uiteraard communicatie.

Niemand zit meer te wachten op dikke rapporten of eindeloze reeksen slides met mooie plannen. Maar ook niet op iemand die maar gewoon wat doet. Het Strategische Communicatie Frame is een simpele methode om een communicatiestrategie te ontwikkelen op 1 A4.
Een strategie helpt je om te bepalen wat je waarom voor elkaar moet krijgen en wat je daarvoor moet doen met wie. Het goede doen, dat wat echt waarde toevoegt, en dat goed doen, keuzes maken en focus aanbrengen, daar draait het om bij strategie. Het Frame dwingt je om voortdurend na te denken hoe communicatie maximaal kan bijdragen aan die strategische keuzes in de organisatie. Niets meer maar ook niets minder.

Het Frame is een methode met acht bouwstenen. In dit boek worden de bouwstenen uitvoerig uitgewerkt met daarbij steeds in ieder hoofdstuk:
- Een handige checklist om de bouwsteen in te vullen
- Theorieën, modellen, tips en voorbeelden die daarbij helpen
- Een voorbeeldcase hoe een communicatiestrategie stap voor stap wordt opgebouwd
- Tips van professionals uit hun dagelijkse praktijk

Het Frame heeft zich in de communicatiepraktijk inmiddels bewezen en wordt op veel afdelingen gebruikt. Dit boek is een methodische verdieping van het eerdere boek dat Betteke van Ruler over deze methode schreef samen met Frank Körver, Het Strategisch Communicatie Frame.

Dit boek helpt de lezer om de bouwstenen van het Strategisch Communicatie Frame stapsgewijs toe te passen voor een organisatie of opdrachtgever of voor studiedoeleinden en is geschreven voor communicatiestudenten en iedereen die meer strategisch wil werken.

Specificaties

ISBN13:9789024408306
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:26-10-2020
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Handboek Communicatiestrategie - 'Aanrader voor elke communicatieprofessional'
Hanneke Tinor-Centi | 9 december 2020
In het Handboek communicatiestrategie - Agile methode voor strategieontwikkeling werkt Betteke van Ruler de methode van het Strategisch Communicatie Frame stap voor stap uit. Dit boek kan gezien worden als methodische verdieping van Het Strategisch Communicatie Frame.
Lees verder
recensie
Handboek communicatiestrategie - 'Aanrader op basis van een succesvol recept!'
Nico Jong | 25 november 2020
In 2014 verscheen Het strategisch communicatieframe. Sinds die tijd heeft Betteke van Ruler cursussen en trainingen gegeven rond dit boek en model. De ideeën en ervaringen die daaruit voortvloeien, zijn nu verwerkt in Handboek communicatiestrategie.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Handboek communicatiestrategie - Agile methode voor strategieontwikkeling
Betteke van Ruler 20 november 2020 In Handboek communicatiestrategie legt Betteke van Ruler de methode van het Strategisch Communicatie Frame stap voor stap uit en laat zien hoe je het in praktijk kunt toepassen. In dit blog legt ze uit waarom dat belangrijk is.

Over Betteke van Ruler

Betteke van Ruler is emeritus hoogleraar corporate communicatie en communicatiemanagement en is nu mede-eigenaar van de Van Ruler Academy. Zij heeft een lange carrière achter de rug, als communicatieprofessional, docent en wetenschapper. Zij is een veelgevraagd spreker en docent over communicatiestrategie, over ontwikkelingen in het communicatievak en over communicatietheorie.  In 2018 werd zij benoemd tot Fellow van de International  Communication Association vanwege haar internationale wetenschappelijke bijdrage aan het vakgebied. Zij is erelid van Logeion en van Euprera, de Europese vereniging van onderzoek en onderwijs in public relations, en Officier in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar verdiensten voor de nationale en internationale ontwikkeling van het communicatievak. Betteke is de uitvinder van het Communicatiekruispunt, een veelgebruikt model om te bepalen welke vorm van communicatie passend is, en van het Strategisch Communicatie Frame, een overal gebruikt model om een communicatiestrategie te ontwikkelen. 

Andere boeken door Betteke van Ruler

Inhoudsopgave

Woord vooraf van Oscar van Elferen
Inleiding

Deel 1: Strategie en communicatie
1. Wat heb je aan strategie?
2. Strategie
3. Communicatiemanagement
4. Strategische communicatie
5. Het strategisch communicatie frame

Deel 2: Aan de slag met communicatiestrategie
Het frame in de praktijk: de case futurefashion

6. Bouwesteen visie
7. Bouwsteen interne situatie
8. Bouwsteen externe situatie
9. Bouwsteen ambitie
10. Bouwsteen accountability
11. Bouwsteen stakeholders
12. Bouwsteen resources
13. Bouwsteen aanpak
14. Je eigen communicatiestrategie

Literatuur
Begrippenlijst
Register
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek communicatiestrategie