Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De DSM-5 voorbij!

Persoonlijke diagnostiek in een nieuwe ggz

Gebonden Nederlands 2017 9789036820356
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek is een pleidooi voor persoonlijke diagnostiek. Zonder standaard vragenlijstjes, met 100 procent aandacht voor de patiënt. Persoonlijke diagnostiek gaat uit van een participerende patiënt die zijn eigen diagnostische data verzamelt en meeneemt naar de professional. Zelfrapportage dus, in het dagelijks leven en met behulp van een slimme app. Zo krijgt de behandelaar zicht op de persoonlijke ervaringsnetwerken van zijn patiënt. Dat is de eerste stap naar herstel, want in die netwerken liggen weerbaarheid én kwetsbaarheid besloten.
De DSM-5 voorbij! helpt hulpverleners om de specifieke problematiek van individuele patiënten boven water te krijgen. Met het internationale classificatiesysteem DSM-5 lukt dat vaak niet, door de eenzijdige toetsing op globale criteria. Patiënten met ernstige problematiek blijven daardoor vaak in de kou staan.
Binnen de huidige ggz-organisatie komen hulpverleners niet ver met persoonlijke diagnostiek. Met name regelgeving en lopende afspraken met de zorgverzekaars staan in de weg. Daarom stelt dit boek de bijdrage van DSM-5 aan het kapitalistische ‘spel’ tussen farmaceuten, psychiaters, verzekeraars en politici ter discussie. En ontvouwt Van Os tegelijk een blauwdruk voor een nieuw soort ggz.

Specificaties

ISBN13:9789036820356
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Druk:1
Verschijningsdatum:7-11-2017
Hoofdrubriek:Geneeskunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jim van Os

Jim van Os is hoogleraar psychiatrie en voorzitter van de Divisie Hersenen van het UMC Utrecht. Hij is familielid van mensen met intensieve trajecten in de ggz en oprichter van PsychoseNet.

Andere boeken door Jim van Os

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De DSM-5 voorbij!