Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Schemagerichte therapie

Handboek voor therapeuten

Paperback Nederlands 2019 9789036824408
Voormalig top 100Totaal 27 dagen
Verkooppositie 4256Hoogste positie: 59
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wanneer disfunctionele denk en gedragspatronen hardnekkig zijn, liggen er vaak zogeheten "schema's" aan ten grondslag. Dit zijn belangrijke overtuigingen en gevoelens die het individu aanneemt zonder zich daarover vragen te stellen. Schema"s ontwikkelen zich in de kindertijd en breiden zich daarna uit. Schema"s houden zichzelf in stand en bieden sterke weerstand tegen verandering. Traditionele therapieën blijken dan ook doorgaans te beperkt te zijn om die schema"s omver te werpen.

Schemagerichte therapie is een geïntegreerde therapeutische benadering waarin elementen uit cognitieve, gedragstherapeutische en psychodynamische modellen, hechtingsmodellen en gestaltmodellen met elkaar worden gecombineerd. Deze therapie is erop gericht schema"s bij de patiënt te onderkennen en te doorbreken. Het is een effectieve behandeling voor een breed scala van klinische problemen, zelfs bij patiënten die immuun voor behandeling lijken.

Dit boek is het eerste uitgebreide werk voor clinici die schemagerichte therapie in hun praktijk willen toepassen. Het conceptuele model van de therapie wordt op uiterst heldere wijze beschreven. Vervolgens worden er behandelprotocollen gegeven. Het geheel wordt geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden en therapiefragmenten. De auteurs bespreken in deze uitgave niet alleen de behandeling van patiënten met asIstoornissen, maar er worden ook recent ontwikkelde protocollen gegeven voor de behandeling van borderlinepatiënten en narcistische patiënten.

Met dit boek, geschreven door onder anderen de grondlegger van de schemagerichte therapie, Jeffrey Young, beschikken therapeuten eindelijk over een allesomvattende handleiding voor de behandeling van die bijzonder lastige patiënten met chronische, langdurige schema's en patronen

Specificaties

ISBN13:9789036824408
Trefwoorden:therapeut
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:458
Druk:1
Verschijningsdatum:4-12-2019
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Schemagerichte therapie