Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

COMET voor negatief zelfbeeld

Handleiding voor therapeuten

Paperback Nederlands 2023 9789036829267
Verkooppositie 3926Hoogste positie: 456
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek is een handleiding voor COMET, een kortdurende bewezen effectieve behandelmethode voor zelfbeeldproblematiek.
COMET voor negatief zelfbeeld is gebaseerd op de principes en uitgangspunten van Competitive Memory Training (COMET). De methode geeft goede behandelresultaten op verschillende probleemgebieden, waaronder negatief zelfbeeld. COMET kan gecombineerd worden met cognitieve gedragstherapie voor diverse andere problemen, zoals stemmingsproblemen, psychose, autisme, eetstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, of een angststoornis.
Deze 2e editie van dit veelgebruikte behandelprotocol COMET voor negatief zelfbeeld is volledig geactualiseerd. In deze nieuwe editie ligt de focus op de toepassing in de individuele therapie, daarnaast kan het ook voor behandeling in groepen gebruikt worden.
De behandeling wordt stap voor stap beschreven. Daarbij wordt de praktijk uitvoerig geïllustreerd aan de hand van casuïstiek en videofragmenten van therapiesessies.
Het behandelprotocol COMET voor negatief zelfbeeld bestaat uit een handleiding voor de therapeut en een werkboek voor de cliënt: Verbeter uw zelfbeeld in 7 stappen.
COMET voor negatief zelfbeeld is onderdeel van de reeks Protocollen voor de ggz. Elk deel geeft een stapsgewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie. Protocollen voor de ggz is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners.

Specificaties

ISBN13:9789036829267
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:125
Druk:2
Verschijningsdatum:12-5-2023
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Kees Korrelboom

Kees Korrelboom is klinisch psycholoog en cognitief psychotherapeut. Hij werkt als onderzoeker, opleider en behandelaar bij PsyQ Haaglanden, onderdeel van de Parnassia Bavo Groep.

Andere boeken door Kees Korrelboom

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        COMET voor negatief zelfbeeld