Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vechtmemoires

Paperback Nederlands 2014 9789044627404
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Waarom vallen alle vrouwen voor de personages van Tommy Wieringa? Waarom zijn Arnon Grunbergs helden gedoemd om te falen? Waarom is ironie de ziekte van deze tijd - en van de literatuur in het bijzonder? Waarom zijn de jonge schrijvers van nu zo bang voor intimiteit? Waarom is het not done om een overhemd met een borstzakje te dragen?

Met Clausewitz en De republiek vestigde Joost de Vries zich al als een van de meest originele romanschrijvers van zijn generatie - met Vechtmemoires toont hij zichzelf een essentieel criticus. In negentien met elkaar vervlochten, sprankelende essays onderzoekt De Vries de (literaire) cultuur van de eenentwintigste eeuw, waarbij hij met speels gemak wisselt tussen reisreportage en literatuurkritiek, tussen close reading en verhalende memoires. Impliciet en niet-zo-impliciet ontstaat er een zelfportret van de schrijver als lezer.

Of hij nu schrijft over Henry Kissinger, Tiger Woods, Girls, of de aandrang van volwassen mannen om de slag bij Waterloo na te spelen, steeds bedrijft De Vries in Vechtmemoires kritiek in zijn meest vrije vorm - overrompelend, gewaagd, eclectisch en zonder zichzelf al te serieus te nemen.

Specificaties

ISBN13:9789044627404
Trefwoorden:memoires
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:15-10-2014
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Joost de Vries

Joost de Vries (1983) is kunstredacteur bij De Groene Amsterdammer. In 2010 verscheen zijn spraakmakende debuutroman Clausewitz, die werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs; in 2013 publiceerde hij De republiek, waarmee hij de Gouden Boekenuil won, de belangrijkste literaire prijs van Vlaanderen, en nominaties binnensleepte voor onder meer de BNG Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs

Andere boeken door Joost de Vries

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vechtmemoires