Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De achilleshiel van de koning

Monarchie onder druk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789045048772
Direct te downloaden

Samenvatting

Wat is de achilleshiel van koning Willem-Alexander? Waar zijn moeder Beatrix als koningin nog een rol had in het formatieproces, de politiek beïnvloedde en vierentwintig uur per dag in functie was, rekt Willem-Alexander zijn privédomein maximaal op, soms ten koste van het Koninklijk Huis. Dit leidt steeds vaker tot strubbelingen.

Politiek journalist Jan Hoedeman volgt al een kwarteeuw de schurende relatie tussen monarchie en politiek. Het stelt hem in staat patronen te zien en vergelijkingen te maken. Van binnenuit ontsluit hij de wonderlijke wereld van de royals in de polder, die worstelen met hun persoonlijke vrijheid, openbaarheid en de ministeriële verantwoordelijkheid.

De achilleshiel van de koning is een boek voor iedereen die wil weten waarom de populariteit van de monarchie al sinds een paar jaar afneemt en wat daarvan de risico’s zijn.

Specificaties

ISBN13:9789045048772
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:184
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:10-3-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jan Hoedeman

Jan Hoedeman (1960) schrijft over het Koninlijk Huis voor de Volkskrant. In 2004 bracht hij samen met Remco Meijer het boek 'Vrouwen van Oranje. De nieuwe prinsessen en de monarchie' uit.

Andere boeken door Jan Hoedeman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De achilleshiel van de koning