Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Veiligheidscultuur

Paperback Nederlands 2019 9789046609965
Verkooppositie 2226Hoogste positie: 802
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Veiligheidscultuur is niet meer weg te denken en wordt steeds belangrijker. Zowel voor de organisaties zelf - een interne motivatie - als door externe druk van opdrachtgevers of wetgever - een externe motivatie - krijgt veiligheidscultuur meer en meer aandacht. Deze evolutie is normaal en evolutief van technische veiligheid, naar managementsystemen om te komen tot veiligheidscultuur. En deze aandacht voor veiligheidscultuur zal niet meer verminderen in de toekomst, integendeel.

Vandaar de nood tot dit boek. Eerst wordt veiligheidscultuur gekaderd en daarna wordt de relatie gelegd tussen veiligheidscultuur en veilig gedrag. De beoordeling van de veiligheidscultuur in organisaties wordt beschreven aan de hand van de veiligheidscultuurchecklist VCC. De veiligheidscultuurchecklist VCC is een nieuw instrument om de veiligheidscultuur en veilig gedrag te beoordelen. De veiligheidscultuurchecklist is analoog aan de structuur van de ISO-managementsysteemnormen en de Veiligheidschecklist Aannemers (VCC*, VCC** en VCC P-HRO).

Gezien het kaderen van de veiligheidscultuur in organisaties altijd al moeilijk was, is het auditeren of diagnosticeren ervan nog moeilijker. Maar het is niet omdat het moeilijk is, dat we hier niet hebben geprobeerd om de lezer meer duidelijkheid en meer duiding te geven over zowel veiligheidscultuur als het auditeren ervan.

Specificaties

ISBN13:9789046609965
Trefwoorden:veiligheid
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:168
Druk:1
Verschijningsdatum:15-10-2019
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jan Dillen

Jan Dillen is ingenieur bouwkunde, preventieadviseur niveau 1 (HVK) en milieucoördinator niveau A. Hij was lange tijd werkzaam als veiligheidsprofessional bij een verzekeringsmaatschappij op het gebied van preventie van arbeidsongevallen, brandverzekeringen en bouwrisico's. Hij werkt momenteel als auditor op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu, en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor veiligheid auditeert hij OHSAS 18001/ISO 45001 en VCA, liefst gecombineerd met ISO 9001 en/of ISO 14001. Daarnaast verzorgt Jan Dillen opleidingen voor preventieadviseurs niveau 1&2/middelbaar en hoger veiligheidskundigen en milieuprofessionals aan de Universiteit Antwerpen en de Universiteit Hasselt. Hij geeft opleidingen interne auditor en kwaliteitsmanagementsystemen aan Vinçotte Academy. Ook was hij spreker aan de TU Delft en op het congres van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde.

Andere boeken door Jan Dillen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Veiligheidscultuur