Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 32% korting
,

Schrijfgids voor social work

Paperback Nederlands 2016 9789046905166
Verkooppositie 5345Hoogste positie: 5345
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
20,50
13,95
VOORDEEL - 32% korting

Samenvatting

In het sociaal werk schrijf je niet alleen óver cliënten, maar ook voor en met cliënten. Hoe en wat je schrijft, bepaalt het inhoudelijke effect van de tekst en hoe je je profileert als deskundig professional. Een doeltreffende tekst is leesbaar, kort, bondig en correct geschreven. De Schrijfgids voor Social Work biedt hierbij concrete, praktische tips en adviezen.
In de uitgave staan de schrijver, de lezer en de doelen van teksten centraal. Ook de verschillende tekstsoorten waar sociaal werkers mee te maken krijgen, worden besproken. Wanneer schrijf je een e-mail en wanneer een brief? Waar moet je op letten als je over de cliënt schrijft, hoe geef je een rapport inhoud en vorm en hoe schrijf je in het kader van projectmatig werken een doeltreffende tekst? Hoe zorg je voor een duidelijk onderscheid tussen feiten, meningen en interpretaties en hoe stel je bij al je teksten de vragen van de lezer centraal?
De Schrijfgids voor Social Work is bestemd voor studenten van sociale studies. Ook voor ervaren professionals is het een handig en praktisch boek dankzij de concrete en praktische tips en adviezen.
Kim Hartenberg-ter Hedde is docent bij de Academie Mens en Maatschappij van Hogeschool Saxion in Enschede. De thema's die in dit boek aan de orde komen, maken deel uit van haar lessen. Judith ter Horst geeft schrijftrainingen voor sociaal werkers. Daarnaast schreef zij voor Coutinho de boeken Rapporteren in de hulp- en dienstverlening en Zakelijk schrijven.

Specificaties

ISBN13:9789046905166
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:16-4-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Judith ter Horst

Judith ter Horst verzorgt coachings en trainingen effectief schriftelijk communiceren voor diverse non-profitorganisaties. Van haar hand verscheen eerder Rapporteren in de hulp- en dienstverlening (m.m.v. Annette Bogtstra).

Andere boeken door Judith ter Horst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Schrijfgids voor social work