Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Praktijkonderzoek in zorg en welzijn

Paperback Nederlands 2019 9789046906606
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Veel zorg- en dienstverleners voeren praktijkonderzoek uit en zoeken op een systematische wijze naar antwoorden op vragen die hun eigen beroepspraktijk oproept.

Praktijkonderzoek in zorg en welzijn biedt een leidraad bij het voorbereiden en uitvoeren van dit praktijkonderzoek. Aan de hand van praktische voorbeelden en technieken, hebben de auteurs de basisprincipes van praktijkonderzoek vertaald naar de beroepspraktijk van zorg en welzijn. Dat doen zij vanuit een realistische visie op de waarde die het onderzoek kan hebben voor de organisatie, de professionals, de cliënten en andere belanghebbenden. In de uitgave staan de zeven kernactiviteiten van praktijkonderzoek centraal: oriënteren, richten, plannen, verzamelen, analyseren en concluderen, ontwerpen en innoveren, en rapporteren en presenteren.

Op de bijbehorende website is aanvullend materiaal te vinden voor zowel studenten als docenten. Studenten vinden hier ondersteunende materialen bij de verschillende kernactiviteiten van praktijkonderzoek, waaronder begrippenlijsten, uitwerkingen van oefenopgaven en sjablonen voor onderzoeksinstrumenten. Voor docenten is er daarnaast materiaal beschikbaar over het ontwikkelen van een onderzoeksleerlijn en het begeleiden en beoordelen van praktijkonderzoek.

Wat is er gewijzigd?
In deze tweede druk zijn in samenspraak met de opleidingen en de beroepspraktijk de volgende wijzigingen doorgevoerd:
* De werkwijze van praktijkonderzoek is verbonden aan de onderzoeksterminologie van de sociale wetenschappen en gezondheidswetenschappen.
* Er is meer aandacht voor implementatie.
* De bronnen en voorbeelden zijn geactualiseerd.
* Er is aanvullende webondersteuning beschikbaar voor studenten en docenten.

Doelgroep
Praktijkonderzoek in zorg en welzijn is bedoeld voor studenten van zorg- en welzijnsopleidingen en professionals die in de sector werkzaam zijn. Het boek kan stapsgewijs doorlopen worden of als naslagwerk worden gebruikt.

Auteursinformatie
Cyrilla van der Donk en Bas van Lanen hebben een jarenlange ervaring met praktijkonderzoek in het hoger onderwijs in Nederland, België en Duitsland. In september 2014 is Praktijkonderzoek in zorg en welzijn in samenwerking met Prof. Dr. Michael T. Wright in het Duits verschenen.

Specificaties

ISBN13:9789046906606
Trefwoorden:welzijn, zorg
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:351
Uitgever:Coutinho
Druk:3
Verschijningsdatum:14-5-2019
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Cyrilla van der Donk

Cyrilla van der Donk heeft een jarenlange ervaring met praktijkonderzoek in het hoger onderwijs in Nederland, België en Duitsland. Zij heeft diverse boeken in binnen- en buitenland geschreven op het gebied van praktijkonderzoek.

Andere boeken door Cyrilla van der Donk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkonderzoek in zorg en welzijn