Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Prijs!; Zwarte lotto's en illegale sportweddenschappen in Nederland en het kansspeldebat in de Europese Unie

Paperback Nederlands 2012 9789059317871
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De voetbaltoto, waarin op de uitkomsten van wedstrijden kon worden gewed, werd in Nederland in 1964 gelegaliseerd en in 1974 gevolgd door het lottospel. Toch bleef er tot op de dag van vandaag een circuit van 'zwarte' lotto's en toto's bestaan. Bovendien bleven de offici? lotto en toto concurrentie ondervinden van buitenlandse aanbieders, zoals de Duitse lotto. Met het opkomen van het online-kansspelaanbod is de strijd om de klant alleen maar toegenomen. Zeker het wedden op sportwedstrijden is revolutionair veranderd nu overal ter wereld met ? druk op de knop op vrijwel alle gebeurtenissen tijdens wedstrijden kan worden gegokt. Dat zet niet alleen het reguleringsbeleid van overheden op losse schroeven, die het aanbod beperken om kansspelverslaving in de hand te houden. De grote bedragen die omgaan hebben ook het risico op manipulatie van de uitslagen van sportwedstrijden doen toenemen. Tot slot woedt in de Europese Unie een debat over de vraag of het principe van vrij verkeer van diensten ook niet op kansspelen van toepassing moet zijn.

Dit boek beschrijft de geschiedenis van het Nederlandse lotto- en totobeleid en de aard van het illegale aanbod, geplaatst in het licht van de Europese discussie. Deze studie is niet alleen interessant voor degenen die zich interesseren voor kansspelen of misdaadproblemen, maar nadrukkelijk ook van belang voor beleidsmakers die zich bezighouden met reguleringsvraagstukken.

Prof. dr. Toine Spapens (1964) is hoogleraar Criminologie aan Tilburg University, Law School. Hij werkte in het onderzoeksprogramma 'Regulering van kansspelen in Europees perspectief', aan de illegale aspecten van kansspelen. Daarnaast verrichte hij in de afgelopen jaren uiteenlopende studies naar zware en georganiseerde misdaad, alsmede naar de internationale strafrechtelijke samenwerking bij de bestrijding daarvan.

Het onderzoeksprogramma 'Regulering van kansspelen in Europees perspectief' werd van 2004-2011 uitgevoerd aan Tilburg University en stond onder leiding van prof. dr. Cyrille Fijnaut. Binnen dit programma werd onderzoek gedaan naar de juridische, economische en illegale aspecten van kansspelen in Nederland en Europa.

Specificaties

ISBN13:9789059317871
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Verschijningsdatum:6-1-2015
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Toine Spapens

Toine Spapens is senior-onderzoeker bij de Vakgroep Strafrechtswetenschappen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Tilburg. Hij deed in de afgelopen jaren empirische studies naar uiteenlopende vormen van georganiseerde misdaad, zoals illegale vuurwapenhandel, xtc-productie en -handel en grootschalige wietteelt en naar internationale strafrechtelijke samenwerking bij de beteugeling daarvan.

Andere boeken door Toine Spapens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Prijs!; Zwarte lotto's en illegale sportweddenschappen in Nederland en het kansspeldebat in de Europese Unie