Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

We gaan veranderen!

Veranderingsprocessen managen

Paperback Nederlands 2005 9789066655577
Verkooppositie 3329Hoogste positie: 267
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Veranderingen zijn niet altijd even gemakkelijk te managen. Leer nu alle kritische factoren om veranderingen succesvol door te voeren.

Veranderingstrajecten

Veel managers hebben ervaren dat slechts enkele veranderingstrajecten naar wens verlopen. Andere trajecten, echter, komen uiterst moeizaam opgang, verlopen niet volledig naar wens, duren te lang, kosten te veel en leveren uiteindelijk niet het gewenste resultaat op. Soms met vergaande organisatorische, personele en financiële gevolgen.

Het boek

Managers hebben ondervonden dat er een aantal kritische succesfactoren zijn die bepalend zijn bij het succesvol ten einde brengen van een verandering. 'We gaan veranderen!' geeft hier een overzicht van. Het maakt een einde aan de onzekerheden bij het leiden van veranderingen. De muis Charles ontdekt de wetmatigheden van veranderingstrajecten. Enkele daarvan, die ook in het boek voor komen, zijn:

'Veranderingen lukken alleen als het voor iedereen, vanaf het begin, duidelijk is wat het einddoel is.'

'Veranderingen uit laten werken door het management leidt tot verstarring en verandering uit laten voeren door medewerkers leidt tot chaos.'

'Elk einddoel moet vertaald worden in persoonlijke doelstellingen, waar ook daadwerkelijk op afgerekend wordt.'

'We gaan veranderen!' is geschreven voor managers:
die starten met veranderingen, professionals die ondernemingsraden adviseren.

Daarnaast is het boek zeer geschikt om veranderingsmanagers op te leiden om duidelijk te maken waar het nu echt om gaat bij het doorvoeren van veranderingen.

Specificaties

ISBN13:9789066655577
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:56
Uitgever:SWP
Druk:2
Verschijningsdatum:23-9-2020
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Lezersrecensies

3.1 van de 5
7 stemmen
3
1
0
0
3

Over Wim Kweekel

Wim Kweekel (1958) is in 1994 voor zichzelf begonnen met Kweekel Advies en Training (KAT), in eerste instantie met crisis- en interimmanagement. Wim Kweekel verzorgt trainingen op het gebied van verandermanagement en persoonlijke vaardigheden, anderzijds voert hij crisis- en interimopdrachten uit. Daarnaast treedt hij op als spreker, coach en sparringpartner van individuele managers en het adviseren van directies, Raden van Commissarissen en Raden van Bestuur. Inmiddels is Kweekel Advies en Training aangevuld met Kweekel Interim Management (KIM) voor het leveren van tijdelijk personeel en Kweekel Outplacement en Recruitment (KOR) voor het bemiddelen bij het selecteren, verwerven en opnieuw onderbrengen van vast personeel. Wim Kweekel is van oorsprong informaticus. Bij het Ministerie van Defensie is hij binnen dit vakgebied gestart. In aanvulling op zijn studie heeft hij een opleiding organisatiekunde gevolgd. Zijn laatste functie binnen het Ministerie van Defensie was adviseur van de minister op het gebied van organisatie- en informaticavraagstukken. Na zijn werkzaamheden bij de centrale overheid heeft hij meerdere functies bekleed als interim-manager bij onder andere de Rabobank, Douane, het Ministerie van Financiën, het toenmalige PTT-post en KPN.

Andere boeken door Wim Kweekel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        We gaan veranderen!