Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Actieonderzoek voor professionals in zorg en welzijn

Gebonden Nederlands 2014 9789066658363
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Actieonderzoek staat volop in de belangstelling in zorg en welzijn. Het wordt steeds vaker en ook steeds meer gebruikt. Het lijkt soms wel of dat (bijna) iedereen actieonderzoek doet. Actieonderzoek wordt vaak gemakkelijk voorgesteld. Actieonderzoek is dubbel zo moeilijk als traditioneel onderzoek, maar tegelijkertijd dubbel zo effectief. Het is een krachtige onderzoeksbenadering die bruikbare kennis levert om gezamenlijk de praktijk van welzijn en zorg te verbeteren.

Op dit moment is een praktisch georiënteerd boek toegesneden op actieonderzoek in zorg en welzijn niet beschikbaar. Dit boek voorziet in deze behoefte. Ferdie Migchelbrink wijst de weg in het adequaat gebruik van actieonderzoek in zorg en welzijn. Hij geeft handreikingen aan mensen die willen kennismaken met actieonderzoek en willen leren zelf actieonderzoek te doen. Actieonderzoek voor professionals in zorg en welzijn biedt een overzicht van opvattingen, ideeën en richtlijnen voor het opzetten, uitvoeren en begeleiden van actieonderzoek. Verder komen aan de orde achtergronden, grondslagen, modellen methoden en technieken van actieonderzoek en casuïstiek.

Actieonderzoek voor professionals in zorg en welzijn wordt gevoed door inzichten en ervaringen opgedaan in een reeks van jaren in onderwijs en onderzoek en is daarmee uitermate geschikt voor studenten en hun begelieders en beroepsbeoefenaren in zorg en welzijn.

Specificaties

ISBN13:9789066658363
Trefwoorden:zorg
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:348
Uitgever:SWP
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2014
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Ferdie Migchelbrink

Ferdie Migchelbrink is docent en onderzoeker aan Fontys Hogeschool Sociale Studies te Eindhoven. Vanaf 1986 is hij als projectleider en adviseur betrokken bij vele onderzoeken in zorg en welzijn.

Andere boeken door Ferdie Migchelbrink

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Actieonderzoek voor professionals in zorg en welzijn