Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Eerste hulp bij ongewenste resultaten

Introductie tot reflecteren in actie

Gebonden Nederlands 2020 9789078157014
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 694Hoogste positie: 48
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Bent u veel tijd kwijt met anderen aan hun afspraken houden? Heeft u medewerkers, leidinggevenden, collega's bij wie u al uw gesprekstechnieken toepast, maar met wie u toch geen bevredigende gesprekken heeft? Heeft u de indruk dat uw organisatie al voor de zoveelste keer gaat veranderen, maar dat het nooit echt beklijft? En weet u al wat u zelf doet om dit soort ongewenste resultaten te bereiken?

Als je alles doet om dingen voor elkaar te krijgen en ook nog goede intenties hebt, dan kan het frustrerend zijn dat er problemen zijn die zich naar het schijnt niet laten oplossen, of steeds weer terugkeren. Vooral omdat u goede intenties heeft, ligt het niet voor de hand de oorzaak (mede) bij uzelf te zoeken.

Toch ligt juist daar informatie die belangrijk is om patronen te doorbreken. Omdat u een deel van die informatie niet ziet of u daar niet van bewust bent (anders deed u het wel anders), vraagt het om zelfonderzoek en laag-op-de-ladder feedback van anderen.

Dit onderzoek levert op dat je in dezelfde situatie meer gedragsalternatieven ziet dan voorheen. Je krijgt meer keus. En juist in situaties die stagneren of zich herhalen, heb je vaak het gevoel dat je geen keuze meer hebt. . In dit boek wordt een efficiënte methodiek aangereikt om te onderzoeken wat u kunt doen om patronen te doorbreken en ander gedrag mogelijk te maken.

Specificaties

ISBN13:9789078157014
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:176
Druk:4
Verschijningsdatum:15-5-2020
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

4.7 van de 5
22 stemmen
15
7
0
0
0

Over Loes Wouterson

Loes Wouterson is actrice, coach, docent en schrijfster. Zij is onder andere opgeleid op de Arnhemse Toneelschool en ging vervolgens naar het theater. Zij speelde ook in diverse films en televisieseries (w.o. 'Bij nader inzien' waarvoor zij een Gouden Kalf ontving). Ze schreef 2 romans die bij De Bezige Bij zijn verschenen en is co-auteur van 'Eerste Hulp Bij Ongewenste resultaten' en 'Trainingsacteren, een vak om van te leren.'

Andere boeken door Loes Wouterson

Over Pim Bouwman

Pim Bouwman is adviseur op het gebied van strategie, cultuur en leiderschap. Hij is medeauteur van de boeken Eerste Hulp bij Ongewenste Resultaten en Eenzaam aan de Top. Hij richtte onder meer Het Consulaat, Act Inc., Tulipworld en Reconsulting op. Sinds kort is Pim actief als onderzoeksjournalist.

Andere boeken door Pim Bouwman

Inhoudsopgave

Inleiding

Mogen we u voorstellen...

1. Lastige situaties, ongewenste resultaten
2. Wat je wel ziet en niet ziet en wat je wel denkt maar niet zegt
3. De ACTIE en actietheorie
4. Advies op actieniveau en de single loop
5. Defensieve strategieën, zelfbescherming en primaire reacties
6. Model 1: primaire reacties in een beschaafd jasje
7. Herkaderen en Model 2, een goed alternatief
8. De interpretatieladder
9. Case-analyse
10. Lerende organisaties

Nawoord

Bijlagen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Eerste hulp bij ongewenste resultaten