Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Financieel management in de praktijk

Paperback Nederlands 2013 9789079564804
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In 2008 heeft de kredietcrisis in ons land behoorlijk toegeslagen. Vervolgens kwam daar in 2010 de eurocrisis overheen. Als reactie daarop besteden ondernemingen meer aandacht aan financieel management en cash management.

In dit boek worden de basiselementen van financieel management en cashmanagement besproken. Het boek is, afhankelijk van de gekozen studierichting, bestemd voor het tweede en/of derde jaar van het HEO. Daarnaast is het zeer bruikbaar voor praktijkopleidingen.

Bij het opzetten van dit boek is er bewust voor gekozen om de materie vanuit een didactisch verantwoord standpunt te benaderen. Daarbij is aansluiting gezocht bij de belevingswereld van docenten en studenten. Het vak financiering is de laatste jaren enorm in ontwikkeling; met name het denken in termen van 'marktwaarden' wordt steeds belangrijker. Ook al worden zaken als marktwaarde en economic added value kort besproken, is er in dit boek voor gekozen om de onderwerpen vanuit de klassieke - niet op marktwaarde gerichte - aanpak te behandelen.

Het boek vormt hiermee een basis voor het verder bestuderen van het vak dat een vervolg heeft gekregen in de boeken 'Vlottend Financieel Management' en
'Vermogensstructuur en Vermogensmarkt'.

Specificaties

ISBN13:9789079564804
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:324
Druk:3
Verschijningsdatum:20-3-2013
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Rafael Liethof

Rafael Liethof is onder andere werkzaam geweest in het bedrijfsleven, heeft enkele jaren gedoceerd op Havo en Vwo en in het particuliere onderwijs op Spd- en MBA-opleidingen. Hij was werkzaam als docent bedrijfseconomie in de propedeuse- en hoofdfase aan de Hogeschool voor Economische studies in Amsterdam met als specialisaties in de hoofdfase Financiering en Externe Verslaggeving. In het niet reguliere onderwijs was hij docent SPDF- en Post-Hbo-opleidingen. Tevens was hij lid van de commissie voor de staatsexamens voor Handelswetenschappen MO en Boekhouden MO. Dhr. Liethof is in 2012 overleden.

Andere boeken door Rafael Liethof

Over A.B. Dorsman

Prof. Dr. A.B. Dorsman is president van het Center for Energy and Value Issues (CEVI) en is tevens verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij lid van de board of directors van de Multinational Finance Society (MFS), redacteur van het MAB (Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie) en voorts betrokken bij praktijkopleidingen voor financieel-economisch management.

Andere boeken door A.B. Dorsman

Inhoudsopgave

1. Financieel management in organisaties
2. Prestatiemeting
3. Investeringsselectie
4. Managen met het werkkapitaal
5. Operationele financiële planning
6. Het eigen vermogen
7. Het vreemd vermogen
8. Financiële planning
9. Waardebepaling

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Financieel management in de praktijk