Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Help! Ik geef leiding (L1)

Coach jezelf als beginnend leidinggevende - basisbeginselen, tips en checklists

Ringband Nederlands 2009 9789079877096
Voormalig top 100Totaal 59 dagen
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

Leidinggeven is te leren. Maar dat is geen kwestie van veel kennis opdoen of bepaalde kunstjes eigen maken. Want leiderschap begint met persoonlijk leiderschap. En dat is alleen mogelijk vanuit persoonlijke groei, dus door uw emotionele intelligentie en zelfbewustzijn te blijven ontwikkelen en te blijven reflecteren op uw rol.

Dit boekje helpt daarbij en is bedoeld voor professionals die leiding gaan geven of voor mensen die een deel van hun tijd leiding geven, bijvoorbeeld in projecten. Maar ook voor coaches, trainers of seniormanagers die (beginnend) leidinggevenden coachen of begeleiden.

Specificaties

ISBN13:9789079877096
Taal:Nederlands
Bindwijze:ringband
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:26-3-2009
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Help! Ik geef leiding (L1)
Marius van Rijswijk | 19 mei 2010
Als beginnend leidinggevende kun je wel wat basisingrediënten en handvatten over leiderschap gebruiken. Je wilt persoonlijk groeien, je emotionele intelligentie en zelfbewustzijn blijven ontwikkelen. Leiderschap begint met persoonlijk leiderschap, laten Marijke Lingsma en Aty Boers zien. Maar hoe doe je dat? 'Help! Ik geef leiding' biedt basisinzichten met checklists, reminders, tips en achtergrondinformatie.
Lees verder
recensie
Help! Ik geef leiding (L1)
Ward Grootens | 4 mei 2009
Het boekje 'Help! Ik geef leiding' van Marijke Lingsma en Aty Boers is bedoeld voor professionals die leiding gaan geven. De schrijvers beloven tips, inzichten, checklists en one-liners om in beweging te komen en de eigen stijl te ontwikkelen. Als trouwe scheurder van de 'Coachingskalender' (van dezelfde auteurs) begin ik verwachtingsvol aan dit aantrekkelijk en uitnodigend vormgegeven boek. Zeer benieuwd over wat Lingsma en Boers over mijn favoriete onderwerp zouden vertellen wanneer zij meer dan een velletje van een kalender tot hun beschikken hebben. Maar na het lezen van het boek was, naar mijn mening, de titel 'kalenderpagina's gebundeld' passender geweest voor dit eerste deel uit de 'Help!-Coaching Bibliotheek'.
Lees verder

Lezersrecensies

3.3 van de 5
3 stemmen
0
2
0
1
0

Over Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is oprichter en ex-directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard, nu mastercoachopleider, en wordt binnen het coachvak gezien als toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen.

Andere boeken door Marijke Lingsma

Over Aty Boers

Aty Boers is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard, organisatiekundige, coach en trainer. Ze is al meer dan 20 jaar betrokken bij grote verandertrajecten, op het raakvlak van business en ICT. Daarnaast is zij medeoprichter van adviesbureau Valuebridge en zeer succesvol als auteur. Aty schreef (samen met Marijke Lingsma) diverse boeken, waaronder De 10 principes van agile-lean teamcoaching en 75 werkvormen voor agile-lean teamcoaching.

Andere boeken door Aty Boers

Inhoudsopgave

Opbouw

Beginnen aan een functie als leidinggevende
Basisingrediënten voor succes
Relatie opbouwen met medewerkers
Basisvaardigheden
Ontwikkelen van uw medewerkers
Teamontwikkeling
Bijzondere situaties
Van leidinggevende naar leider
Afronding: zelfreflectie voor leidinggevenden

Links

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Help! Ik geef leiding (L1)