Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Jeugdzorgprofessional

Zeven onmisbare vermogens en hoe die te versterken

Gebonden Nederlands 2018 9789081403290
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Iedereen is ongeschikt, in ieder geval een beetje. Dat is ook helemaal niet zo erg zolang je in staat en bereid bent om je eigen tekortkomingen onder ogen te zien en daarmee aan het werk te gaan.

Dit boek is oorspronkelijk bedoeld voor mensen die een talent-assessment (competentie-test) voor jeugdzorg-professionals hebben ondergaan en serieus werk willen maken van hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Als standaard bijlage bij hun assessment-rapportage dus eigenlijk.

Per competentie geef ik in dit boek een aantal hele eenvoudige praktische ontwikkeltips. Soms zo plat, dat ik nog wel eens terugkrijg: “Maar zo eenvoudig kan het toch niet zijn?”. De realiteit is echter dat anders leren ‘doen’ vaak veel eenvoudiger is dan we denken.

Begin daarom eenvoudig, maar wel serieus met wat ik je in dit boek aanreik en kijk wat het je brengt. Als dat niet voldoende is kan je natuurlijk alsnog op zoek gaan naar een meer uitgebreide en wellicht ook meer diepgaande training.

Specificaties

ISBN13:9789081403290
Trefwoorden:jeugdzorg
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:176
Druk:4
Verschijningsdatum:3-12-2018
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Peter Vonk

Peter Vonk (1962) is sinds juni 1998 (t/m heden) directeur eigenaar van alsmede adviseur binnen het bureau Vonk Competentie Expertise BV, een adviesbureau op het terrein Human Resources Management, dat zich specifiek richt op het in beeld brengen en verwoorden van de talenten en vaardigheden (competenties) van mensen in het kader van arbeidsgerelateerde vragen (selectie, mobiliteit, samenwerking, etc.). Vonk Competentie Expertise heeft vestigingen in Zwolle en Amsterdam. Vonk startte zijn loopbaan in de residentiële (internaats) jeugdhulpverlening. Van 1986 tot en met 1995 vervulde hij daar achtereenvolgens de functies van groepsopvoeder, teamleider, unitleider en directeur. Daarbij bouwde hij specifieke kennis en ervaring op, op de terreinen vluchtelingen (alleenstaande minderjarige asielzoekers), pedagogische functie- en methodiekontwikkeling en algemeen management. De recht voor zijn raap stijl die Vonk in zijn boek 'Neem nooit competente mensen aan….' bezigt, vertaalt zich in alle diensten van zijn bureau en heeft hem volgens eigen zeggen geen windeieren gelegd. Vonk is een veel gevraagd spreker op congressen en seminars. Zijn favoriete onderwerpen: Competentiemanagement en Leiderschap.

Andere boeken door Peter Vonk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Jeugdzorgprofessional