Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Conflict & polarisatie

Paperback Nederlands 2022 9789082224924
1
Voormalig Nr. 1Totaal 6 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 74Hoogste positie: 1
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Conflict is er altijd. Omdat we van elkaar verschillen, en daardoor verschillend – conflicterend – naar dezelfde werkelijkheid kijken. En het is er ook omdat we op elkaar lijken: we willen hetzelfde. En dat wat we willen is doorgaans schaars. Conflicten zijn ongewenst wanneer we ons onvoldoende vrijmoedig uitspreken en/of onvoldoende openhartig naar elkaar luisteren.

Een conflict kan uitgroeien tot polarisatie als groepen worden gemobiliseerd in wij-zijn denken. Dat wordt problematisch wanneer we elkaar vastzetten vanuit monopolies op de waarheid, en elkaar niet meer kunnen horen.

Dit boekje gaat over interventies die helpen om conflicten en dynamieken van polarisatie te transformeren naar (opnieuw) de verbinding met elkaar aangaan, elkaar weer kunnen horen, fluïditeit in rollen en plezier in samen werken en samen leven. Aan interventies gaat iets vooraf: bewustwording van hetgeen er speelt. Daarom is ook daarvoor aandacht. En dat alles op een heldere, compacte manier, zodat je er direct mee aan de slag kunt gaan.

Specificaties

ISBN13:9789082224924
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:100
Druk:1
Verschijningsdatum:23-3-2022
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (2)

Conflict & Polarisatie - ‘Frist kennis over conflicten op en vult  aan’
Anke Tijtsma | 28 juli 2022
Stellig is niet hetzelfde als helder, legt Frank Weijers uit in ‘Conflict & Polarisatie’. Stelligheid zet vast. En helderheid geeft juist ruimte. Wat helder geformuleerd wordt, is begrijpelijk en voor één uitleg vatbaar. En dat zet niet vast. En er is nog iets wat hij schrijft over helderheid dat ik de moeite waard vind: ‘helderheid is uitnodigend voor anderen om ook hun stem te laten horen’. Een fraaie constatering. 
Lees verder
Conflict & polarisatie - ‘Waardevol diep-democratisch zakboekje’
Angèle van de Ven | 6 mei 2022
‘In der Beschränkung zeigt sich der Meister’ is een Duits gezegde dat aangeeft: ‘Pas als je iets zelf goed begrijpt, kun je het op een eenvoudige manier uitleggen aan anderen’. Dat meesterschap toont Frank Weijers in dit handzame ‘rode boekje’, in dito stijl en hetzelfde formaat als zijn eerdere blauwe boekje ‘Now we’re talking’.  
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
8 stemmen
8
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Frank Weijers

Frank Weijers (1957) is als proceskundige opgeleid in Deep Democracy, interventiekunde, transactionele analyse (TA), systemisch werk en Corporate Antropologie. Hij werkt veel met (teams van) leidinggevenden, waarbij hij aangenaam ontregelt en verheldert. Frank is schrijver van een groot aantal artikelen over de thema’s waar hij mee werkt: leiderschap, groepsdynamica, diversiteit, de kracht van taal en cultuur in organisaties. Hij schreef de boeken 'Spelen met ruimte' (2015), 'Ruimte - stop met onzin, doe wat de bedoeling is' (2017) en 'Now We’re Talking!' (2019). Frank is een veelgevraagd procesbegeleider, trainer en spreker rond de thema’s Deep Democracy, conflict, diversiteit & inclusie en (professionele) ruimte. Hij werkt vanuit zijn eigen bedrijf - Spelen met ruimte - en is associate partner bij Human Dimensions.

Andere boeken door Frank Weijers

Inhoudsopgave

Niets kan bestaan tenzij het tegendeel ook waar is 4
Conflict 10
Polarisatie 60
In the eye of the storm 64
Jouw rol als facilitator 92
Check out 96
Geraadpleegde bronnen 98

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Conflict & polarisatie