Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vaccins

Levensredders, maar zijn er ook grenzen

Paperback NL 2024 9789088031403
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

HOE ZIET DE TOEKOMST VAN VACCINS VOOR MENS EN DIER ERUIT?

Door de coronapandemie is het belang van vaccins duidelijker geworden dan ooit. Dankzij vaccinatie konden we anderhalf jaar na de uitbraak ons gewone leven weer oppakken. De pandemie heeft onze kunde en kennis over vaccins een enorme boost gegeven, maar legde ook dilemma’s in de samenleving over vaccineren bloot. De politiek en sociale media speelden hierin een belangrijke rol.
De coronavaccins vormen maar een klein onderdeel van alle vaccins die zijn ontwikkeld en worden toegepast. Wat zijn de huidige uitdagingen en hoe wapenen we ons tegen ziekteverwekkers die voortdurend veranderen?
In dit boek bespreken wetenschappers de betekenis van vaccins voor mens, dier en maatschappij. Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen infectieziekten en willen we wel tegen elke (nieuwe) ziekte een prik? Welke rol speelt de maatschappij hierin? Ook richten we onze blik op de mogelijke toekomst van vaccineren, waarbij het betrouwbaar en begrijpelijk informeren van burgers hoog op de agenda staat. Vaccinatie blijft immers een vrijwillige keuze.

Prof. dr. Cécile van Els is expert op het gebied van immunologie van infectieziekten en vaccins. Zij is hoogleraar vaccinologie bij de afdeling Infectieziekten en Immunologie van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht en verbonden aan het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Met haar onderzoek wil zij meer inzicht krijgen in de dynamiek en kwaliteit van beschermende immuunmechanismen.

Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM) verspreidt, online en in print, populairwetenschappelijke informatie over actuele thema's in de gezondheids- en biowetenschappen, geschreven door vooraanstaande wetenschappers. Zij wil zo bijdragen aan het in brede kring bevorderen van inzicht in de actuele en toekomstige ontwikkeling en toepassing van de biowetenschappen, in het bijzonder de betekenis en gevolgen voor mens, dier en maatschappij.

Specificaties

ISBN13:9789088031403
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:144
Uitgever:Uitgeverij Lias B.V.
Verschijningsdatum:15-5-2024
Hoofdrubriek:Gezondheid

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vaccins