Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Stap voor stap 1

Een stappenplan om ouders met jonge kinderen te begeleiden bij opvoedingsvragen

Paperback NL 2017 9789088505836
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De Stap-voor-stapmethode is een handige en efficiënte werkwijze om ouders te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. Een beroepskracht (bijvoorbeeld een leraar, maatschappelijk werker of sociaal-pedagogisch hulpverlener) geeft deze ondersteuning door het stellen van vragen en het ordenen van informatie. Het gaat dan niet om intensieve hulpverlening bij ernstige problemen, maar om ondersteuning bij vaak voorkomende probleemsituaties in de dagelijkse praktijk van het omgaan met kinderen.

In het algemeen zullen bij lichte pedagogische problemen twee gesprekken van een uur voldoende zijn om ouders zoveel steun te bieden dat ze de opvoeding weer aankunnen. Zo kan een niet-gespecialiseerde beroepskracht - na zich in deze methode te hebben ingewerkt - in korte tijd preventieve steun bieden bij een breed spectrum aan opvoedingsproblemen.

Tijdens de opleiding en training van sociaal-pedagogisch hulpverleners is de stap-voor-stapmethode een praktisch hulpmiddel voor het oefenen in opvoedingsondersteuning.

In Stap voor stap 1 staan zeven belangwekkende onderwerpen centraal waarover ouders van kinderen van 0 tot 6 jaar zich vaak zorgen maken: eetsituaties, (gaan) slapen, huilen, drift en koppigheid, spelen, zich bewegen en zindelijkheid.

Er is ook een tweede deel verkrijgbaar, Stap voor stap 2, met onderwerpen die relevant zijn voor ouders van kinderen van 6 tot 12 jaar: agressie en vandalisme, gedeprimeerdheid en lusteloosheid, gepest worden, allerlei vormen van nervositeit, seksualiteit, slaapproblemen en sterke afhankelijkheid.

De auteurs, twee orthopedagogen en twee psychologen, zijn beroepshalve betrokken bij diverse jeugdzorgsectoren en hebben affiniteit met pedagogische preventie.

Specificaties

ISBN13:9789088505836
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Uitgever:SWP, Uitgeverij B.V.
Verschijningsdatum:28-12-2017
Hoofdrubriek:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Stap voor stap 1