Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek jeugdbeleid en jeugdhulp

Paperback Nederlands 2017 9789088507229
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

De Nederlandse jeugdsector is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Het meest verstrekkende besluit was wel dat de regie van alle taken in het jeugddomein bij gemeenten kwam te liggen.

Na de overdracht van deze regie, de transitie, kan er de komende jaren meer aandacht komen voor de inhoudelijke veranderingen, de transformatie. De punten op de horizon in dezen zijn door de wetgever vastgesteld, maar hoe bestuur en beleid daar komen, is een vraag voor de komende jaren.

De Jeugdwet, die met zijn exclusieve aandacht voor jeugdhulp het jeugdbeleid domineert, beperkt zich in de praktijk tot slechts een klein percentage van alle kinderen en jongeren in Nederland. De auteur beschrijft om die reden niet alleen de Jeugdwet met zijn uitwerkingen in de jeugdhulp, maar gaat ook in op verbetermogelijkheden voor de jeugdhulp door het jeugdbeleid beter in balans te brengen. Hij vraagt in dat verband politieke en bestuurlijke aandacht voor jeugdsectoren naast de jeugdhulp.

Specificaties

ISBN13:9789088507229
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:SWP
Druk:1
Verschijningsdatum:6-9-2017
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Rene Clarijs

Prof. dr. René Clarijs (bestuurskundige, neerlandicus, bedrijfskundige) is hoogleraar aan de Russian Presidential Academy for National Economy and Public Administration te Sint-Petersburg, Rusland. Daarnaast is hij verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en als co-director van de Academy for Public Change aan Tilburg University. Hij is gastdocent bij diverse universiteiten in Europa, onder andere in Kiev, Amsterdam en Sofia. Hij is hoofdredacteur van het tijdschrift Jeugdbeleid en is zelfstandig gevestigd onderzoeker, publicist en consultant op het terrein van de publieke dienstverlening, in het bijzonder jeugd en jeugdbeleid. Hij heeft zo’n 200 columns/artikelen en 22 boeken gepubliceerd. Een aantal van zijn artikelen en boeken is onder andere vertaald in het Russisch, Tsjechisch, Bulgaars, Oekraïens en Slowaaks.

Andere boeken door Rene Clarijs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek jeugdbeleid en jeugdhulp