
Lees verder
Kookboeken verbinden al vijf eeuwen generaties Nederlanders. Ze gaan over van grootouder op kleinkind, van chef op sous-chef. En terwijl oude culinaire tradities voortleven, ontstaan er nieuwe. Want kookboeken slaan ook culturele bruggen, nu misschien meer dan ooit tevoren. Kugel met peren, pom en sambal zijn net zo Nederlands als pannenkoeken en boerenkool.
Culinair journalist Jonah Freud en boekhistoricus Garrelt Verhoeven presenteren hun persoonlijke canon van het Nederlandse kookboek. Ze vertellen over de honderd meest invloedrijke kookboeken uit de Nederlandse geschiedenis, van de vroegste gedrukte, culinaire handboeken voor professionele koks en keukenmeiden van de aristocratie, tot de bestsellers van hedendaagse sterren als Yvette van Boven en Yotam Ottolenghi.
Dit boek is niet alleen een culinaire tijdreis, je kunt er ook zelf mee aan de slag. Jonah Freud brengt uit elk kookboek een bijzonder gerecht tot leven. Van de oliebollen van de 'volmaakte Hollandsche keukenmeid' of een klassieke kip met oesters, tot kleverige chocoladepudding van Nigella Lawson en een bord traag gegaarde rendang padang. Ontdek hoe de gerechten van het verleden de smaken van Nederland zijn geworden.
Heb je jouw boeken niet meer nodig?
Als je jouw studieboeken gekocht hebt bij hanzestudybook.nl, kun je geselecteerde titels moeiteloos terugverkopen aan Noordhoff. Geen vragen, geen gedoe en lekker duurzaam.
Een AI-book is niet een boek dat geschreven is door AI maar een boek dat verrijkt is met AI. Het maakt de inhoud van een boek interactief via WhatsApp, zodat je ermee kunt chatten. Zie het als een razend slimme assistent die het boek perfect begrijpt en er alles uit onthouden heeft. Jij kunt deze assistent alles vragen. Vraag bijvoorbeeld hoe je iets kunt toepassen op jouw persoonlijke situatie, om een korte samenvatting, of wat de belangrijkste inzichten zijn. AI-books zijn alleen te gebruiken via WhatsApp, je hoeft er geen aparte app voor te installeren.
Meer informatie over AI-books