Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Material Matters

Het alternatief voor onze roofbouwmaatschappij

Paperback Nederlands 2016 9789461562258
Voormalig top 100Totaal 118 dagen
Verkooppositie 3367Hoogste positie: 25
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Material Matters is een spannende ontdekkingstocht naar hoe we nadenken over onze rol op aarde. Een revolutionair boek, dat de wereld zoals wij die kennen volledig op zijn kop zet.

In negen hoofdstukken vol aansprekende voorbeelden werken Thomas Rau en Sabine Oberhuber stapsgewijs toe naar een nieuw economisch model. Een wereld waarin de consument niet langer 'eigenaar' maar 'gebruiker' is, materialen rechten krijgen en afval verleden tijd is.

Een utopie? Daar lijkt het niet op: Material Matters schetst het model dat deze revolutie mogelijk maakt. Met diverse cases tonen Rau en Oberhuber aan dat een toekomstbestendige wereld weleens dichtbij zou kunnen liggen.

Material Matters gaat over complexe zaken, maar is toegankelijk en meeslepend geschreven. Het zal mensen aanspreken die zich herkennen in het motto Don't own, enjoy! En verder iedereen die openstaat voor uitdagend en revolutionair denken.

VPRO Tegenlicht over Rau's nieuwe economie: 'Het zou weleens de ommekeer van alle economische waarden kunnen zijn.'

Specificaties

ISBN13:9789461562258
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:9-10-2022
ISSN:

Expertrecensies (1)

Material Matters
Freija van Duijne | 16 februari 2017
Wie de laatste jaren wel eens VPRO Tegenlicht heeft gekeken, zal zeker ook Thomas Rau zijn tegengekomen. Zijn verfrissende ideeën over grondstofketens zijn even inspirerend als ook tastbaar te noemen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
4 stemmen
4
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Thomas Rau: ‘Materialenpaspoort voorkomt afvalvorming’
Peter Spijker 7 maart 2017 De Madaster Foundation wil afval elimineren in de bouwsector en lanceerde daartoe medio februari in Amsterdam het materialenpaspoort. Architect en auteur Thomas Rau (Material Matters) stelde bij de lancering dat het materialenpaspoort identiteit geeft aan materialen, wat hun hergebruik bevordert. ‘Want wat is afval? Afval is materiaal dat in de anonimiteit terecht komt en vaak wordt verbrand. Dit help je te voorkomen door materialen een paspoort te geven.’
interview
Thomas Rau: Duurzaamheidscultus is groot probleem
Erik de Vries 3 januari 2017 Ondernemer, architect en innovator Thomas Rau, door Trouw onlangs op de tweede plek van hun duurzame Top 100 geplaatst, schreef met Material Matters een boek over het failliet van onze lineaire verdienmodellen en lanceert als tegenhanger hiervan zijn zogeheten Turntoo-model, waarmee de klant pas echt op zijn wenken bediend wordt en onze planeet wordt ontzien.

Over Thomas Rau

Thomas Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is 'guided by the future': hij laat zich leiden door wat er in de toekomst nodig is, niet door wat op dit moment haalbaar is. Rau staat bekend als de meest radicale bouwmeester van Nederland en is een veelgevraagd spreker over duurzaamheid. Het VPRO-programma Tegenlicht, waarin spraakmakende denkers hun licht laten schijnen over de problemen van onze tijd, vroeg hem zijn ideeën toe te lichten. Met ruim een half miljoen kijkers was het een van de best bekeken uitzendingen van afgelopen jaar.

Andere boeken door Thomas Rau

Over Sabine Oberhuber

Sabine Oberhuber (bedrijfseconoom) heeft samen met Thomas Rau Turntoo opgericht in 2010: Een van de eerste op circulaire economie gerichte ondernemingen. Zij begeleidt ondernemingen en openbare instellingen bij de ontwikkeling en implementatie van circulaire bedrijfsmodellen. Sabine Oberhuber studeerde economie aan de Universiteit van Münster en management aan de escp European Business School.

Andere boeken door Sabine Oberhuber

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Het product als georganiseerd probleem
2. De lineaire economie
3. Ruimteschip aarde - een gesloten systeem
4. Permanente tijdelijkheid
5. Als de spelregels veranderen
6. Het Materialen Paspoort
7. UDMR, The Universal Declaration of Material Rights
8. Material as a Service - modern beklemrecht
9. Zijnsrevolutie - de voltooiing van de Copernicaanse wending

Dankwoord
The Universal Declaration of Material Rights
Noten
Illustratieverantwoording
Circulatielijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Material Matters