Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Leading from the middle

Nieuw samenspel tussen de top en het midden van organisaties

Paperback Nederlands 2020 9789463370806
Voormalig top 100Totaal 196 dagen
Verkooppositie 276Hoogste positie: 18
In herdruk, verwacht op 08‑02‑2023

Samenvatting

Het werk van de manager wordt er niet eenvoudiger op, zeker niet in ‘het midden’ van een organisatie. Omgevingscomplexiteit en vervlakking van de hiërarchie zorgen voor organisatorische paradoxen: focus op de korte termijn en visie op de lange termijn. Excellent uitvoeren van de strategische beslissingen maar ook ‘strategisch’ meedenken. Initiatief nemen zonder middelen of hiërarchische bevoegdheid. Functionele expertise en openheid naar tal van andere disciplines. ‘Dit stond niet in mijn taakomschrijving’, verzuchten veel managers.

Dit boek wil het managementwerk weer werkbaar maken. Het biedt een kader waarin de manager zich beter kan plaatsen en geeft inzicht in de vaardigheden die cruciaal zijn om te excelleren als ‘manager in the middle’: ontwikkelen van een organisatievisie en ernaar handelen, externe gerichtheid, politieke vaardigheden en persoonlijk en gedeeld leiderschap.

Voortbouwend op de laatste wetenschappelijke inzichten, toont Leading from the Middle hoe je deze vaardigheden kunt ontwikkelen en deze persoonlijke transformatie kunt waarmaken. Daarbij belichten we ook de rol van de top om een krachtig middenveld in haar organisatie te ontwikkelen. Van dit samenspel hangt het succes van organisaties af.

Specificaties

ISBN13:9789463370806
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Uitgever:Pelckmans
Druk:1
Verschijningsdatum:18-6-2020
ISSN:
Herdrukdatum:8-2-2023

Expertrecensies (1)

Leading from the middle - 'Nuchter, degelijk en met een heldere boodschap'
Sjors van Leeuwen | 3 november 2020
We leven in een hectische tijd. Dat maakt het werk van managers er niet eenvoudiger op. Zeker niet in het ‘midden' van een organisatie. Het vraagt van managers andere vaardigheden en er is een nieuw samenspel nodig tussen de top en het midden van de organisatie.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Jesse Segers: ‘Leiderschap in de organisatie zit in sterke samenwerking, elk vanuit een duidelijke rol’
Bert Peene 16 oktober 2020 Middenmanagers zijn een uitstervend ras. Dat is althans de indruk die je krijgt als je naar de populariteit van zelfsturing kijkt. Iedere organisatie lijkt zich aan de successen van Buurtzorg, hét voorbeeld van ‘verplatting’, te willen spiegelen. Daarom wordt voorbijgegaan aan de meerwaarde die met name middenmanagers in een organisatie kunnen hebben. Precies daarover gaat het boek Leading from the middle.

Over Koen Marichal

Koen Marichal is psycholoog, doceert en onderzoekt leiderschap aan Antwerp Management School en is gastdocent bij Sioo en Tias. Hij legt zich toe op de ondersteuning van schoolleiderschap in transitie.

Andere boeken door Koen Marichal

Over Jesse Segers

Jesse Segers is rector van Sioo, een interuniversitair centrum voor veranderings- en organisatiekunde in Nederland, en bijzonder hoogleraar aan de Exeter Universiteit (VK). Hij is tevens gastprofessor aan verschillende andere buitenlandse onderwijsinstellingen

Andere boeken door Jesse Segers

Over Daan Sorgeloos

Daan Sorgeloos is adjunct-professor change leadership aan Antwerp Management School, gastprofessor organizational behavior aan de Vrije Universiteit Brussel en gastdocent bij onder meer Sioo en Stichting Bedrijfskunde. Vanuit Ginkgo Consulting begeleidt hij leiders en organisaties bij complexe verandervraagstukken.

Andere boeken door Daan Sorgeloos

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leading from the middle