Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Politiek meesterschap

Vechten en verbinden volgens Mandela

Gebonden Nederlands 2015 9789490463397
Voormalig top 100Totaal 1 dag
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

Wat we van Nelson Mandela kunnen leren.

Nelson Mandela (1918 - 2013) is een iconische figuur van onze tijd. Een ideaal van leiderschap. Voor sommigen goddelijk en te ver verwijderd van ons leven om te kunnen navolgen. Mandela bezat politiek meesterschap. Het vermogen om zich niet te laten meeslepen door de dynamiek van een steeds verder escalerende strijd. Want Mandela behield visie en waarden om goed doordachte keuzes te maken. Dat meesterschap maakte het hem mogelijk om met vechten en escaleren te stoppen. Hij deed dat met politiek en moreel vermogen.

Dit boek geeft inzicht in de wijze waarop Mandela politiek handelde, hoe hij omging met de druk van mee- en tegenstanders en hoe hij zijn eigen invloed op hen uitoefende. Hij wist te verbinden waar dat maar mogelijk was, ook over grote tegenstellingen heen. Als er gevochten moest worden, dan vocht hij. Maar wel zo dat mogelijkheden om het gevecht te stoppen in stand werden gehouden. Het lukte hem om in Zuid-Afrika een burgeroorlog te voorkomen en een overgang van vechten naar verbinden mogelijk te maken.

Geïnspireerd door Mandela laat Martin Hetebrij zien dat politiek en moreel vermogen te leren is. En hoe dit toepasbaar is in de politiek en in onze organisaties.

Martin Hetebrij heeft naam gemaakt met een model over de werking van macht en communicatie. Zijn boek 'Macht en politiek handelen in organisaties, iedereen speelt mee' uit 2006 is al vele malen herdrukt. Martin Hetebrij is mede grondlegger van het trainings- en adviesbureau De Politieke Dimensie.

Specificaties

ISBN13:9789490463397
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:256
Uitgever:Mediawerf
Druk:1
Verschijningsdatum:7-3-2015
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Politiek meesterschap
Nico Jong | 20 april 2015
Het leven van leiderschapsicoon Nelson Mandela stond volledig in het teken van de strijd tegen de dominantie van de blanke etnische minderheid en hun politiek die de scheiding tussen blank en zwart in Zuid-Afrika in stand hield.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Martin Hetebrij: ‘Bijzonder aan Mandela was zijn vermogen om zowel te verbinden als te vechten’
Paul Groothengel 2 juli 2015 In iedere organisatie draait het om politiek handelen. Macht en communicatie zijn daarvan de twee basisingrediënten. En bepalen daarmee de interactie tussen mensen, stelt adviseur en schrijver Martin Hetebrij. In Politiek meesterschap laat hij zien wat we kunnen leren van het politiek handelen van Nelson Mandela.

Over Martin Hetebrij

Martin Hetebrij werkt vanaf 1990 aan de ontwikkeling van communicatief management, zijn theorie over de werking van macht en communicatie in organisaties. Martin Hetebrij is mede-grondlegger van trainings- en adviesbureau De Politieke Dimensie. Hij heeft daarover drie boeken geschreven, van meer theoretisch naar meer praktisch. Centraal thema: hoe kunnen we verantwoorde besluiten nemen, zo dat alle nodige kennis en belangen meespreken, zonder dat de ene partij de andere wegdrukt.

Andere boeken door Martin Hetebrij

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Meesterlijke verhalen
2. Mandela’s programma
3. De strijd om de levensomstandigheden – Mandela’s inhoudelijke programma
4. Waardevolle contacten – Mandela’s strategische programma
5. Verbinden, vechten en herstellen
6. Strategisch communiceren: het spel en de spelen
7. Verbindend communiceren
8. Vechtend communiceren
9. Van vechten naar herstellen
10. Vermogens van Mandela

Nawoord – Vereren of bestuderen?

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Politiek meesterschap