Kookboek van de Lage Landen

Recepten uit vijfhonderd jaar culinaire geschiedenis

Gebonden NL 2025 1e druk 9789492821225
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis

Samenvatting

Nederland geen interessante culinaire geschiedenis? Zeker wel! Al in de middeleeuwen werd er voortreffelijk gekookt in de Lage Landen, rijkelijk gekruid met specerijen uit de Oost. De 18e-eeuwse keukenmeiden wisten zowel hoe ze een smakelijke dagelijkse maaltijd als een luxe diner op tafel moesten zetten. En eind 19e eeuw spanden leraressen van de nieuw opgerichte kookscholen zich in om ook de armere stads- en plattelands-bewoners aan een smakelijke en vooral gezonde maaltijd te helpen.
Kookboek van de Lage Landen geeft aan de hand van originele en maakbare recepten een inkijkje in de rijke en boeiende eethistorie van Nederland.

Specificaties

ISBN13:9789492821225
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:96
Uitgever:Het Zwarte Schaap
Druk:1
Verschijningsdatum:17-2-2025
Hoofdrubriek:Koken en eten

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

    Personen

      Trefwoorden

        Kookboek van de Lage Landen