Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

VNVF Bordenboek inclusief bordenwijzer 2017

Ringband Nederlands 2017 9797090065477
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Kleurenblindenregeling
Belangrijkste wijzigingen in de 7e editie van het Bordenboek zijn de voor kleurenblinden aangepaste borden, de kerngegevens van de in 2013 verplichte CE-markering, de nieuwe norm Straatnaamborden en de actualisering van RVV- en BABW-hoofdstukken. Minister Schultz van Haegen wil in het kader van de verkeersveiligheid de leesbaarheid van borden voor kleurenblinden verbeteren: “Acht procent van de mannen en een half procent van de vrouwen zijn kleurenblind. Door technische aanpassingen kunnen we er voor zorgen dat ook zij de borden goed kunnen lezen”. Dit boek speelt al op die ontwikkelingen in. De Kleurenblindenregeling zal per 1 januari 2013 van kracht worden en de aangepaste verkeersborden zullen vanaf dat moment door de VNVF-fabrikanten leverbaar zijn. In het geactualiseerde bordenboek zijn zo’n honderd borden opgenomen waarvan de rode en blauwe kleuren door een witte bies zijn gescheiden.

RVV
In 2013 is de productnorm NEN-EN 12899-1 op alle verkeersborden uit het Reglement Verkeersborden en Verkeerstekens 1990 van toepassing. Met deze CE-markering worden de producteigenschappen van verkeersborden in de hele Europese Gemeenschap volgens één en dezelfde Europese norm beschreven. In het boek zijn alle kerngegevens van de verkeersborden opgenomen. De VNVF-leden leveren al sinds 2010 verkeersborden aan hun klanten volgens deze norm.

NEN 1772
In het boek zijn ook Straatnaam- en huisnummerborden opgenomen volgens de nieuwe norm NEN 1772. Deze Nederlandse norm geeft voor straatnaamborden strakke richtlijnen voor de afmetingen, de uitvoering, de constructie, de kleursoorten en lichttechnische eigenschappen van de toegepaste materialen en de plaatsing. Hierdoor krijgen alle straatnaam- en huisnummerborden voortaan hetzelfde uiterlijk waardoor de borden beter zichtbaar, leesbaar en herkenbaar worden.

Specificaties

ISBN13:9797090065477
Taal:Nederlands
Bindwijze:ringband
Uitgever:VNVF
Druk:1
Verschijningsdatum:5-9-2017
Hoofdrubriek:Naslagwerken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        VNVF Bordenboek inclusief bordenwijzer 2017