Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Succesvol adviseren in bestuurlijke organisaties - Leer het in de Belangenfabriek

Het perfecte bestuursvoorstel maken, het echt compacte advies schrijven. Je wilt het - en je kunt het leren. Succesvol adviseren in bestuurlijke organisaties. Leer het in de Belangenfabriek is een must have voor iedere ambitieuze adviseur.

Bert Ruck | 14 mei 2018 | 2-3 minuten leestijd

In dit boek neem ik je mee naar de virtuele omgeving van de Belangenfabriek. De adviseurs van de Belangenfabriek maken in opdracht van bestuurlijke organisaties kant-en-klare, besluitrijpe bestuursvoorstellen. Op basis van een glasheldere methodiek. De voorstellen zijn beknopt, strak van opbouw en vlot geschreven. In de voorstellen staan de belangen centraal van de mensen die met de effecten van een maatregel te maken krijgen. Dat is precies wat bestuurders verwachten te lezen.

Dus ik ga een tijdje (virtueel) werken in de Belangenfabriek?

Precies. Je begint morgen als Anne (v/m) in je nieuwe baan bij dit adviesbureau. Noa, je senior, vertelt je alles over de juiste framing van een bestuurlijke opdracht. Niet onbelangrijk, want bestuurders blijken met hoofd én hart te besluiten. De stoomcursus argumenteren die je van je collega Pieter krijgt, doet je beseffen dat de kwaliteit van de bestuurlijke belangenafweging valt of staat met het door jou aangeleverde feitenmateriaal. Je leert stap voor stap écht goede bestuurlijke teksten te schrijven, die recht doen aan de concrete belangen van alle betrokkenen.

Het ultieme praktijkboek

Dit boek is het resultaat van de vele trainingen Adviseren op papier die ik heb verzorgd voor adviseurs bij de overheid en in het bedrijfsleven. De honderden, misschien wel duizenden vragen die mijn cursisten me in de afgelopen jaren hebben gesteld, krijgen in dit boek een concreet antwoord. Past de kern van een advies altijd op één A4tje? Inderdaad, en ik leer je hoe je dat aanpakt. Zijn bestuurders echt zo risicomijdend? De meesten wel, en ik laat je zien hoe je daarvan gebruik kunt maken. Een juiste framing, is dat echt zo belangrijk? Reken maar, en ik leer je welke keuzes je daarin moet maken.

Professionals over het boek

‘Dit boek is een terechte herwaardering van de feiten in adviesteksten. Een pleidooi voor de kwaliteit van argumentatie. Een verademing in onze bulletcultuur van tips, trucs en fake nieuws. Aanrader!’ − Paul van der Heijde, denk- en tekstcoach.

‘Berts boek leest als een trein. Geen gortdroge tekst, maar pakkende dialogen en zeer bruikbare stappenplannen. Het schrijven van een memo voor mijn minister is voortaan een eitje.’ − Saskia Kraaijevanger, taalliefhebber werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bert Ruck is de auteur van Succesvol adviseren in bestuurlijke organisaties. Leer het in de Belangenfabriek (2018). Hij is een bevlogen trainer en inspirator. Hij werkt vanuit zijn eigen bureau a4 training. Hij leert (beleids)adviseurs omdenken. Van inhoudelijk deskundige die zijn kennis over de lezer uitstort, naar strategisch adviseur die op basis van zijn kennis de lezer tot actie aanzet. Van zijn hand verschenen eerder Overtuigend adviseren, Overtuigen op papier en Haal binnen die opdracht.

Over Bert Ruck
Bert Ruck leert (beleids)adviseurs adviezen met impact te schrijven. Van zijn hand verschenen eerder de boeken 'Overtuigend adviseren', 'Overtuigen op papier' en 'Haal binnen die opdracht'.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden