Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Nooit meer voor een baas je bed uit!

Nooit meer voor een baas je bed uit! gebruikt de zes stappen van de KOMPAS-methode® (uit Ondernemen is net reizen) die inmiddels duizenden ondernemers hebben geholpen en geïnspireerd hun dromen te realiseren.

Oscar Bulthuis | 1 maart 2019 | 4-5 minuten leestijd

Wat zijn de verschillen tussen beide boeken? Nooit meer voor een baas je bed uit! is specifiek geschreven voor iedereen die voor zichzelf begint of dit overweegt. Het gaat veel dieper en uitgebreider in op de vragen die jij als (aspirant) startende ondernemer moet beantwoorden. Daarom is er in het boek een handige index opgenomen (zie ook het inkijkexemplaar). Verder krijg je met het kopen van dit boek toegang tot een 12-tal ondersteunende korte films over ondernemen. En zonder te veel te verklappen: dit zijn geen saaie films à la Powerpoint of films waarin andere ondernemers geïnterviewd worden en jou ‘wijze lessen’ leren. Nee, deze films blijven je bij en helpen jou echt te begrijpen waar je op moet letten als startende ondernemer.

De voorbereiding

Het boek begint ogenschijnlijk simpel met het beantwoorden van de vraag wat ondernemen eigenlijk is, om daarna meteen door te gaan naar het belang van jouw drijfveren. Waarom is het belangrijk om heel goed te weten waarom jij deze stap zet? Wat wil je het liefst bereiken en wat heb je ervoor over? Er is geen goed of fout. Iedere starter is anders, iedere starter heeft zijn eigen motivatie en doelen. Je begint met dit voor jezelf inzichtelijk te maken: het vormt de brandstof voor de rest van jouw ondernemersavontuur.

Wat komt er veel bij kijken!

Bijna alle starters die ik tot nu toe heb mogen begeleiden en spreken, geven mij steevast terug: wat komt er eigenlijk veel bij kijken als je voor jezelf begint! Je bent als zelfstandige niet alleen degene die het product/de dienst maakt of levert, je bent ook de verkoper, de financieel directeur en de marketingmanager, om maar een paar rollen te noemen. De meeste startende ondernemers krijgen hun bedrijf niet goed van de grond omdat het hier ergens misgaat. Ze hebben verzuimd een goed fundament op deze punten onder hun bedrijf te leggen. Door de tips in dit boek tot je te nemen en te implementeren, maak jij deze fout niet. Daardoor komt er een stevige basis onder je bedrijf te liggen; het maakt daarbij niet uit of je ‘alleen’ blijft werken of dat je (uiteindelijk) personeel in dienst neemt.

Voorbereiding versus Avontuur

Het grootste deel van Nooit meer voor een baas je bed uit! gaat over de voorbereiding. Je leert jezelf als aspirant-ondernemer kennen en je schrijft spelenderwijs je ondernemingsplan. Op ongeveer twee derde van het boek weet jij waar je aan toe bent en of (en hoe!) je sterk van start kunt gaan. Het kan ook zijn dat je er op dit moment achter bent gekomen dat voor jezelf beginnen toch niet zo bij je past of dat je idee (nog) niet goed genoeg is. Het is beter om daar nu al achter te komen, dan pas na een jaar als je veel hebt opgegeven en hebt geïnvesteerd. Als dat het resultaat is van 130 pagina’s lezen, is dat denk ik – hoe jammer ook - heel waardevol.

Als het verkeerslicht echter wel op groen staat voor je, kun je door met je ondernemersavontuur. Er komt dan, zeker in het begin, van alles op je af en alles loopt anders. Je voorbereiding is echter zeker niet voor niets geweest. Je kunt veel beter anticiperen en reageren op de omstandigheden als jij goed bent voorbereid. Ook krijg je in het tweede deel van het boek waardevolle tips over strategie, timemanagement, valkuilen en het genereren van omzet.

Films, templates en opdrachten

Je kunt nog zoveel boeken lezen of seminars bezoeken, maar waar het om gaat is dat je daadwerkelijk iets gaat doen met de kennis en inzichten die je opdoet. Dat is de reden dat er bij Nooit meer voor een baas je bed uit! opdrachten horen, templates meegeleverd worden en je de mogelijkheid hebt online films te bekijken. Op deze manier ‘landt’ alles veel beter. Mijn advies is om gewoon eerst even lekker het boek helemaal te lezen en op de aangegeven momenten ook de films te bekijken. Daarna ga je met de opdrachten aan de slag en lees je eventueel de stukjes die je lastig vond, nog een keer. Mocht je sommige onderdelen echt lastig blijven vinden en daarbij hulp wensen: praat met andere starters of stuur mij een berichtje via het contactformulier op De Starters Academie.

Heel veel succes en leesplezier met Nooit meer voor een baas je bed uit!

Oscar Bulthuis is auteur, ondernemer en oprichter van De Starters Academie. Hij schreef eerder de bestseller Ondernemen is net reizen en is als docent Ondernemerschap verbonden aan Hogeschool Windesheim. Hij heeft inmiddels duizenden mensen geïnspireerd en geholpen met het starten van hun eigen bedrijf. Nooit meer voor een baas je bed uit! is zijn nieuwe boek.

Over Oscar Bulthuis

Oscar Bulthuis is auteur, ondernemer en oprichter van De Starters Academie. Hij schreef eerder de bestseller 'Ondernemen is net reizen' en 'Nooit meer voor een baas je bed uit!' en is als docent Ondernemerschap verbonden aan Hogeschool Windesheim. Zijn nieuwe boek heet 'Gefeliciteerd met je eigen bedrijf'.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden