Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Groeimindset, is dat wel iets voor mij?

In dit boek krijg je de handvatten aangereikt om je eigen groeimindset verder te ontwikkelen. Hiervoor is gebruik gemaakt van inzichten uit de persoonlijkheids-, sport- en neuropsychologie. Een preview.

Pieter van der Haak | 6 juli 2020 | 1-2 minuten leestijd

Dit boek heb ik afgerond tijdens de Coronacrisis. Tijdens deze periode zag je namelijk ineens heel duidelijk dat mensen heel verschillend reageerden op de nieuwe werkelijkheid. De wereld was ineens veranderd en sommige mensen veranderden net zo snel mee, terwijl anderen stil gingen staan. Ze hoopten dat het voorbij zou trekken en dat alles weer snel normaal zou worden.

Een typisch voorbeeld van hoe mensen verschillen in de mate waarop ze zich aanpassen of ontwikkelen. Aan de ene kant van het spectrum zie je mensen die er van overtuigd zijn dat ze 'nu eenmaal zo zijn' en aan het andere kant zie je mensen die het gevoel hebben dat ze alles kunnen leren of worden, als ze zich maar inzetten en volhouden.

Juist in deze tijd leek het me zinvol om dit boek over groeimindset te publiceren. Succesvolle mensen zijn mensen die in staat zijn zichzelf voortdurend aan te passen en opnieuw uit te vinden. Maar is dat echt mogelijk?  

Groeimindset, wat is het en hoe zet je dat aan? Of waarom is het soms uitgeschakeld, wat blokkeert je om iets nieuws te ondernemen? Ondanks de compactheid van dit boek (je leest het in één zaterdagmiddag uit) is het een mooi compleet boek geworden. Over groeimindset zijn nog meer boeken geschreven, maar er bestond nog geen compact en goed leesbaar boek waarin inzichten uit de ontwikkelingspsychologie, kennis over de werking van ons brein en inzichten uit de sportpsychologie samenkomen. En ik vind het mooi om dit soort inzichten toegankelijker te maken, vooral voor mensen die geen zin hebben om dikke boeken te lezen. Toegankelijk, goed en vlot leesbaar en vooral praktisch toepasbaar voor iedereen die iets heeft met leren en ontwikkelen. Voor coaches en trainers, maar ook als je ‘gewoon' vader of moeder bent en je kinderen wilt stimuleren zichzelf te blijven ontwikkelen. Of jezelf natuurlijk.

Groeimindset, misschien is het wel iets voor jou...

Pieter van der Haak is sociaal psycholoog, ondernemer, spreker en auteur van diverse managementboeken. Groeimindset, is dat wel iets voor mij? is zijn nieuwe boek.

Over Pieter van der Haak
sociaal psycholoog, oprichter P&A Talentontwikkeling

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden