Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Reset! - Ontdek de 5 elementen die leiden tot een energiek leven

We leven in een wereld waarin we zieker, zwakker en zwaarder zijn dan ooit; 9,9 miljoen Nederlanders zijn chronisch ziek, ruim 50% is te zwaar en 1,3 miljoen Nederlanders hebben last van burn-outverschijnselen. 

Jeroen De Wit | 20 mei 2021 | 2-3 minuten leestijd

De levensverwachting van de gemiddelde mens blijft stijgen, maar de kwaliteit van leven holt achteruit. We leven langer, maar we worden steeds eerder ziek. Zo is het aantal gezonde levensjaren - dus het aantal levensjaren zonder enige chronische aandoening - gedaald tot 49 jaar voor mannen en 42 jaar voor vrouwen. Het is daarom tijd voor een Reset!

Als je het lastig vindt om grip te krijgen op je energieniveau, weet dan dat het niet aan jou ligt. Het probleem is dat de moderne wereld vol comfort, bewerkt voedsel en entertainment het ons steeds moeilijker maakt om energiek door het leven te gaan. Hierdoor zijn we gemiddeld zieker, zwakker en zwaarder dan ooit. Dit komt met name door ons oerbrein. Een oerbrein dat ons in de oertijd in leven hield, maar in de onnatuurlijke omgeving van nu steeds meer tegen ons werkt:

Zo hebben we een zwak voor energierijk voedsel


In de oertijd was het niet zeker of er morgen wel eten zou zijn en werden periodes van schaarste afgewisseld met periodes van overvloed. Als er voedsel was, moest dat ook direct worden opgegeten. Ons oerbrein reageert in principe nog steeds hetzelfde: we eten nog steeds het liefst de hele dag fastfood die met haar ultieme combinatie van vet, suiker en zout ons brein op een supranormale manier enorm bevredigt. Tegelijkertijd raakt je verzadigingscentrum verstoord en kom je in een neerwaartse spiraal terecht van alsmaar meer eten en minder energie.

Zo hebben we een zwak voor energie besparen


Energieke voeding was gedurende de evolutie schaars en door zoveel mogelijk energie te besparen vergrootten we onze kans op overleven. In de moderne wereld worden we hierdoor als een magneet aangetrokken tot zitplekken. We bewegen veel te weinig, waardoor we op den duur niet meer helder kunnen nadenken, onze botten verzwakken en we te maken krijgen met allerlei hartaandoeningen.

Zo hebben we een zwak voor prikkels


Plotseling geritsel van de takken of het fluiten of wegvliegen van vogels kon betekenen dat er een roofdier om de hoek stond. Om onze kans op overleven te verhogen, hebben we een zwak voor prikkels. In de moderne wereld zijn we hierdoor niet meer van onze schermpjes af te krijgen en zitten we gemiddeld wel 3 uur en 15 minuten per dag op onze telefoon. Dat is ruim elf jaar van je leven op het moment dat je 82 bent geworden!

Als we blijven leven vanuit ons oerbrein, leven we in 2040 in een land waarin we jaarlijks 174 miljard euro uitgeven aan zorgkosten. Dit komt neer op zo'n 300 euro per persoon, per maand! Daarom is het tijd om jezelf weer te versterken van binnenuit. Juist in een tijd waarin we niet meer op ons immuunsysteem vertrouwen. RESET! helpt je daarbij op weg met een bewezen manier voor meer rust, energie en voldoening in je leven. Zonder dat je continu terugvalt in oude patronen.

Je ontdekt hoe je jezelf kunt beheersen tegen de verleidingen van het moderne leven, welke vijf elementen leiden tot een kerngezond en energiek leven en hoe je vervolgens energieker kunt gaan leven op de automatische piloot.

Over Jeroen de Wit
Na het verlies van zijn vader raakte Jeroen de Wit (23) verdwaald en eenzaam. Hij besloot een enkeltje Nieuw Zeeland te kopen en na een tijd van rust en inzicht, vroeg hij zich steeds vaker af: ‘Welke factoren leiden tot een kerngezond & energiek leven?’ Hij besloot terug te gaan naar Nederland en die vraag te stellen aan de meest vooruitstrevende gezondheidsprofessionals. Dit boek is het resultaat van die ontdekkingsreis.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden