Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Check-in Cards - Het echte gesprek met jezelf

De Check-in Cards, ontwikkeld door Bente Heijtel en Edith Horsting, faciliteren het echte gesprek met jezelf en bieden concrete handvatten om dagelijks te groeien in bewustzijn. In deze preview belichten zij 5 centrale check-in skills die je ontwikkelt als je met regelmaat incheckt a.d.h.v één van de 45 thema kaarten.

Edith Horsting & Bente Heijtel | 12 juli 2021 | 2-3 minuten leestijd

1: Werk met wat er toch al is, realiteit is.

Leer jezelf om je dagelijks te verbinden met dat wat zich aandient in jou en jouw leven. Kies er bewust voor om de dingen aan te kijken, in plaats van je ervoor af te sluiten of weerstand te bieden. Groei gaat nou eenmaal vaak gepaard met het ervaren van ongemak, het oprekken van je mind en het aanspreken van bewustzijn.

Check-in vraag: Wat wil op dit moment gezien, gevoeld en gehoord worden?

2: Train jouw onderscheidingsvermogen. Dit vraagt om een nieuw perspectief, waarbij je leert kijken voorbij jouw referentiekader en comfortzone. Wees nieuwsgierig wat situaties in jou losmaken en merk op waar je toe geneigd bent. Zodra jouw waarnemingsvermogen verruimt, zul je je anders gaan verhouden tot je gedachten, gevoelens en fysieke signalen. Blijf opletten welke betekenis je geeft, want over het algemeen zit er een groot verschil tussen dat wat er werkelijk plaatsvindt en de indruk die bij erbij krijgt.

Check-in vraag: Welke gedachten zetten mij in mijn kracht en welke halen mij uit mijn kracht?

3: Ontwikkel je intuïtie.

Ons geluk en onze persoonlijke groei ligt in de dagelijkse afstemming met onszelf. Doorbreek vaker de automatische piloot en neem bewust de tijd voor stilte en reflectie. Zodra prikkels en mentale ruis wegvallen en je je zintuigen hun werk laat doen, navigeer je als vanzelf naar een diepere verbinding met jezelf. Innerlijke wijsheid aanspreken is niks anders dan in de directe ervaring durven stappen, jezelf de juiste vragen stellen en je openstellen voor ingevingen.

Check-in vraag: Schakel ik met regelmaat terug van ‘doen’ naar ‘zijn’, zodat ik toegang houd tot een diepere wijsheid in mij?

4: Laat je hart je denken leiden.

Juist op momenten dat je uit evenwicht raakt, komt het erop aan: schiet je in de kramp, verhard je en wend je je af? Of blijf je in staat om de verbinding met je hart te behouden en in contact te blijven? Onder werken vanuit wijsheid verstaan wij jouw vermogen om voorbij het directe voorval te kijken. Om te ontdekken wat er geleerd mag worden,kansen naar het bewustzijn te brengen en te handelen naar wat op dat moment het meest bijdraagt.

Check-in vraag: Waar zou je toe in staat zijn als je ontvankelijk blijft en je hart je denken zou laten leiden?

5: Verbind je met je intenties.

Sta niet alleen stil bij je intenties, bestendig ze ook. Verbind je bewust met het gevoel dat je ervaart op het moment dat je ten volste naar jouw intentie leeft. Neem dit gevoel steeds weer als vertrekpunt mee je dag in. Zo verinnerlijk je direct wat je verlangt. Besef je wel: het is krachtig om een gezonde focus te hebben, maar koppel dit niet aan een uitkomst of resultaat. Het gaat juist over hoe jij je wilt verhouden tot dat wat op je afkomt.

Check-in vraag: Wie wil ik zijn in het volgende moment?

Wil jij groeien in bewustzijn en meer invloed ervaren op je eigen gemoedstoestand, perspectief, communicatie en handelen? 45 Check-in Cards begeleiden je, elk met een unieke flow aan vragen, in de optimale afstemming met jezelf.

Over Edith Horsting & Bente Heijtel

De afgelopen 10 jaar ontwikkelden en faciliteerden Bente Heijtel en Edith Horsting leiderschapsprogramma’s en team- en individuele ontwikkeltrajecten vanuit de Veerkracht Academy, waarbij zij zich steeds meer zijn gaan toespitsen op de fysieke-, mentale-, emotionele- en energetische lagen van bewustzijn. Ze zijn de makers van Check-in Cards - Het echte gesprek met jezelf.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden