Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

DRAAIKONT - De survivalgids voor 20’ers en 30’ers

Ik schreef DRAAIKONT voor twintigers en dertigers. In mijn beleving heb je het als twintiger of dertiger van nu moeilijk. Je zit in een fase met veel life events, waarin je jezelf losweekt van je ouders, je dé ideale baan zoekt en nadenkt over jouw rol in de maatschappij. De druk om te presteren is hoog. Begrijpelijk dus dat je stress, twijfel en onrust ervaart.

Marlies van Dam | 14 juli 2022 | 2-3 minuten leestijd

Dit boek is tot stand gekomen met de hulp en input van twintigers en dertigers. Denk daarbij aan mijn schrijfcoach, de meelezers, de fotograaf en vooral al die helden die de afgelopen 15 jaar de weg naar mijn praktijk hebben weten te vinden. En die hun zorgen, dilemma's en problemen met mij gedeeld hebben. De vragen, zorgen en problemen die in dit boek voorbijkomen komen dus rechtstreeks uit de praktijk.

Een boek voor en door twintigers en dertigers!

Twee delen

Het boek bestaat uit twee delen. Beide delen zijn optioneel. Lees ze als je daar zin in hebt, maar pik vooral de informatie eruit die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan.

In Deel 1 vind je de zorgen (lees: problemen, dilemma's, kwesties, levensvragen et cetera) die ik dagelijks in de praktijk terugkrijg van jonge mensen. De zorgen zijn onderverdeeld in 6 categorieën, de 6 V's: Voldoening, Veerkracht, Vitaliteit, Vertrouwen, Verbinding en Vroem vroem.

In Deel 2 heb ik veel tips en achtergrondinformatie voor je verzameld. Het is een ware encyclopedie met theorieën, tools en oefeningen die ik gebruik om jou een stukje op weg te helpen. Zodat jij uiteindelijk lekkerder in je vel komt te zitten en meer grip krijgt op je leven.

Handig en praktisch

Zoals de titel al doet vermoeden is DRAAIKONT vooral een handig boek. Een praktische survivalgids vol met overlevingstips die je niet in één keer hoeft uit te lezen. Je kunt steeds die delen pakken die voor jou op dat moment relevant zijn. En na het lezen, kun je direct aan de slag. Zie het boek als jouw mini-coach die gewoon in je rugzak past!

Eigen pad

Ik geloof heel erg in het kiezen en lopen van je eigen pad. En juist als twintiger en dertiger in deze snel veranderende tijd is dat belangrijker dan ooit. Dat je weet wie je bent, weet waar je goed in bent en weet wat jij wilt. En dat je goed voor jezelf zorgt, om zo de kans op stress, burn-out, het vermoeiende jobhoppen en het ontwikkelen van faalangst te verkleinen.

De volgende tekst kom je tegen zodra je mijn praktijk in Rotterdam binnenstapt: 'Er is geen andere weg dan de eigen weg', van Baruch Spinoza. Met andere woorden: Loop je eigen pad. En loop je pad vooral ook op jouw tempo. Je bent altijd op tijd in je eigen leven. Je hoeft echt niet alle levensdoelen voor je 35e gehaald te hebben. Wat ga je dan doen in de resterende tijd?

Rustige billen

Als je het 'goed' aanpakt volg je de tips en doe je de oefeningen die je in het boek vindt. Ik beloof je dat na het lezen van dit boek een deel van je twijfel(s) is weggenomen, je steviger in je schoenen staat en je weet hoe je wat meer rust in je hoofd en leven kunt brengen. En in je billen natuurlijk!

Over Marlies van Dam

Marlies van Dam helpt hoogopgeleide twintigers en dertigers hun draai te vinden in werk en leven. Als coach, trainer en spreker ondersteunt zij draaikonten om inzicht in zichzelf te krijgen en in de levensfase waarin zij zich bevinden.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden