Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Jong geleerd, oud gedaan

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey is al ruim vijfentwintig jaar dé bestseller op leiderschapsgebied. Covey was als praktiserend christen ook erg betrokken bij zijn familie en heeft zijn zeven eigenschappen ook uitgewerkt in De zeven eigenschappen van effectieve families.

Bertrand Weegenaar | 10 september 2014 | 1-2 minuten leestijd

Dat boek is een aanrader voor mensen die de eigenschappen een stap verder willen brengen. Weliswaar een dik boek maar gelukkig gelardeerd met honderden voorbeelden van hoe het gezin Covey de methode aan den lijve ondervond. En dat is bijgebleven.

Sean Covey, een van de zonen van, is inmiddels in het voetspoor van zijn vader getreden en heeft de methode toepasbaar gemaakt voor jongeren: Zeven eigenschappen die jou succesvol maken! Met de veelbetekende ondertitel ‘Alles wat je ouders je niet vertellen’. Ook Sean lardeert zijn verhaal, analoog aan zijn vader, met veel voorbeelden.

Jongeren vinden het een prettig boek door een vrolijke aankleding en door de kleine opdrachten. Elk van de eigenschappen wordt daarmee afgesloten met ‘baby steps’. Er zit zo veel flair in dit boek dat het oerboek van Covey wat oubollig aanvoelt. En hoewel veel van de inhoud bekend is (win/win of de persoonlijke bankrekening!) omdat de ‘zeven eigenschappen methode’ opgenomen is in de algemene opvoeding en pedagogiek, is een reminder nooit weg.

Wat Sean Covey specifiek toevoegt aan het oeuvre, en daar mogen jong en oud hem dankbaar voor zijn, is het Zeven eigenschappen die jou succesvol maken - Werkboek. Bedoelt voor jongeren als aanvulling op het ‘tekstboek’ en een aanrader om de theorie eigen te maken.

Over Bertrand Weegenaar

Bertrand Weegenaar is als hogeschooldocent HBO-ICT werkzaam op Windesheim. Zijn voorliefde ligt bij de onderwerpen strategie, marketing, geschiedenis; biografieën en internet; e-business. 

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden