Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Managers op het matje - Meer impact met Fysiek Leiderschap

De oude leiderschapsstijl van ‘command and control' kan echt niet meer. Over een paar jaar heeft iedere leidinggevende naast laptop en iPhone ook een yogamat onder de arm.

Esther Teeuw | 24 januari 2020 | 2-3 minuten leestijd

Managers op het matje combineert mijn liefde voor yoga met mijn passie voor het vak leidinggeven. Leidinggeven nieuwe stijl dus! Niet langer zijn vaardigheden en kennis de hoofdzaak, je zult zien dat jouw eigen lichaam het belangrijkste is als je echt goed wilt leidinggeven.  Want leidinggeven is in deze tijd heel andere koek dan voorheen. Het vraagt allereerst een dosis zelfinzicht. Het vraagt zelfbewustzijn. Veel meer ‘voelen' naast doen en denken.

Ik neem je in mijn boek mee in een geheel nieuwe kijk op leidinggeven. Ik leg je uit hoe je impact maakt en wat daarvoor allemaal nodig is. Niet idioot hard werken en dan op vrijdag helemaal óp het weekend in. Nee, juist veel zachter en met meer aandacht en zelfinzicht aan het werk. Ik laat je zien hoe je aan de juiste houding, innerlijke rust en gravitas komt. Dat zijn de drie kenmerken van impact nieuwe stijl. Niet alleen je performance doet ertoe, ook de psychologie komt aan bod, en je presence.

In het tweede deel van het boek koppel ik de oude yogafilosofie aan de energie die je nodig hebt om leiding te kunnen geven. Ik bespreek de vijf elementen; voeding, in- en ontspanning, concentratie, meditatie en ademhalen en koppel die zonder zweverig te worden aan jouw praktijksituaties als leidinggevende. Zo laat ik je zien hoe je impact blijvend kan zijn. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je anderen laten excelleren in hun werk. Jij bent de basis van je leidinggeven. En dat vraagt wat werk, wat discipline en geduld. Ik geef je oefeningen mee, voor op en voor naast de mat. Mijn praktijkervaring, de voorbeelden en de oefeningen zullen je helpen om je eigen basis als leidinggevende te verstevigen. Niet zweverig, maar juist praktisch.

En wist je dat je door gericht aandacht te besteden aan je lichaam, extra energie kunt vrijmaken? Energie die je zo hard nodig hebt als leidinggevende? Ik vertel je over zeven punten in je lichaam die overstromen van energie. Je keel en je buik kun je inzetten om meer impact en energie te hebben als leidinggevende. Dat is nieuw leiderschap. Fysiek Leiderschap. Voor als je echt naar jezelf durft te kijken.

Wanneer je mijn boek hebt doorgelezen en de oefeningen hebt gedaan, ontstaat er meer zelfbewustzijn. Geen quick fix, maar echt werken aan je leiderschap. Dat kost even tijd. En aandacht. Daarna kun je de aandacht op een ontspannen manier verleggen naar de mensen aan wie je leidinggeeft. Met veel meer compassie en inzicht dan voorheen. Je kunt dan sneller en effectiever hun dromen en doelen koppelen aan de organisatiedoelen. Omdat je beter kijkt, beter luistert en meer voelt. Dat is leidinggeven met impact.

Over Esther Teeuw
Drs. Esther Teeuw [1971] is psychologe en executive coach met 25 jaar ervaring als leidinggevende. Ze staat zelf inmiddels bijna 20 jaar op de mat en is sinds 10 jaar yogadocente. Managers op het matje combineert haar liefde voor yoga met haar passie voor leidinggeven. Zie ook www.fysiekleiderschap.nl

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden