OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 580 van 19.532 resultaten
    recensie
    Organisatiekunde
    17 juni 2015
    Jacques Gerards
    2-3 minuten leestijd
    Hans Strikwerda wil met zijn boek vanuit een sense of urgency Nederland wakker schudden. Volgens hem moet het (ondernemings) bestuur zich hoognodig aanpassen aan nieuwe technologische, maatschappelijke en economische ontwikkelingen. Nederland begint achterop te raken: verouderde bestuursmodellen, niet goed functionerende corporate governance codes, stagnerende arbeidsproductiviteit en een verminderde concurrentiepositie zijn tekenen daarvan.
    recensie
    Non-profit
    17 juni 2015
    Jacques Gerards
    Het boek ‘Productiviteit van overheidsbeleid’, in wezen een onderzoeksrapport, bespreekt de samenhang tussen overheidsbeleid en de productiviteit van het onderwijs. De auteurs Jos Blank en Alex van Heezik zijn verbonden aan het Centrum voor Innovaties en Publieke Sector Efficiëntie Studies. Hierin werken CAOP, TU Delft en de EUR samen.
    recensie
    Personeelsmanagement
    17 juni 2015
    Marion Dijksterhuis
    Een blik op de toekomst van HR die eigenlijk grotendeels al realiteit is. Dat is waar het boek HR Trends 2015, geschreven door 24 auteurs die hun sporen ruim verdiend hebben, over gaat.
    recensie
    Personeelsmanagement
    17 juni 2015
    Anne-Loes Pool
    ‘Life isn’t about learning waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain’ Vers van de universiteit ben ik afgelopen jaar begonnen als junior adviseur bij een adviesbureau. Vanaf dat moment begon ook de worsteling met het ontwikkelen van een nieuw deel van mijn identiteit.
    recensie
    Organisatiekunde
    17 juni 2015
    Simone Wevers
    2-4 minuten leestijd
    Laat ik hiermee beginnen: iedereen zou dit boek moeten lezen. Bewustzijn van de waarden die ten grondslag liggen aan je eigen cultuur, hoe die waarden je wereldbeeld bepalen en hoe ze verschillen van anderen zou wat mij betreft basiskennis moeten zijn. Laat je niet afschrikken door het uiterlijk van ‘Cultures and Organizations; software of the mind’, dat niet echt uitnodigt tot lezen (dikke pil met veel tekst, weinig vormgeving en bijna 100 pagina’s aan voetnoten en referenties), want het is de moeite zeker waard.
    column
    Organisatiekunde
    17 juni 2015
    Martin van Staveren
    3-4 minuten leestijd
    Paracetamol, dat is toch een onschuldige pijnstiller? En een protocol, dat is er om de kans op fouten en daarmee risico’s te beperken? Op beide afzonderlijke vragen is het antwoord bevestigend. Maar de combinatie van paracetamol en protocol blijkt minder onschuldig. Zoals steeds duidelijker wordt dat een overdaad aan protocollen meer schaadt dan baat.
    recensie
    Algemeen management
    17 juni 2015
    Hanneke Tinor-Centi
    ‘Is jouw bedrijf wel MerkWaardig genoeg?’ is een plezierig geschreven boek dat aanzet, stimuleert en motiveert om in actie te komen. Om in te spelen op de veranderende werkelijkheid.
    recensie
    Psychologie
    17 juni 2015
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    De 13 geboden is het verhaal van een therapeute die tegenslag op tegenslag krijgt en daar toch positief weet uit te komen. Haar ervaringen combineert ze met inzichten uit de literatuur. Het geheel is een lezenswaardig boek met af en toe wat open deuren en een typisch Amerikaans gevoel voor dramatiek maar met een duidelijke boodschap: we kunnen invloed uitoefenen op ons eigen leven.
    nieuws
    17 juni 2015
    Bertrand Weegenaar
    3-4 minuten leestijd
    Toen Bill Gates nog CEO van Microsoft was waren zijn jaarlijkse, één week durende studieretraites beroemd. Met argusogen werd intern en extern uitgekeken naar waar Gates weer door geïnspireerd was. Papers, boeken, bladen ze werden allemaal meegenomen naar een geheim oord waar Gates, ver van de buitenwereld de laatste kennis tot zich nam.
    recensie
    Leiderschap
    16 juni 2015
    José Otte
    Hoe kunnen we aan de slag met leiderschap dat autonomie, binding met de organisatie en competentie ondersteunt?
    recensie
    Economie
    16 juni 2015
    Jan Hoogstra
    3-4 minuten leestijd
    De bekende schrijver en antropoloog Joris Luyendijk heeft een boek geschreven over de oorzaken van de economische crisis: ‘Dit kan niet waar zijn’. Door zijn bekendheid krijgt dit boek de nodige aandacht, maar voegt alweer een boek over de economische crisis iets toe aan de beeldvorming van de gewone mens? Luyendijk is een aantal jaren op onderzoek uitgeweest, heeft hierover blogs geschreven voor The Guardian en columns in NRC Handelsblad.
    recensie
    Marketing
    16 juni 2015
    Sjors van Leeuwen
    3-4 minuten leestijd
    Merken nemen in ons leven een steeds belangrijkere plaats in. Niet alleen fungeren ze als herkenbaar en betrouwbaar kwaliteitsbaken bij de aanschaf van producten en diensten. Ook ontlenen we steeds vaker onze identiteit aan populaire merken en zogeheten ‘love brands’. Voor aandeelhouders zijn merken ook van belang, want een sterk merk vertegenwoordigt vaak een aanzienlijke marktwaarde.
    recensie
    Strategisch management
    16 juni 2015
    Daniëlle de Jonge
    Dat het cruciaal is om als (klein) bedrijf een ijzersterk merk te hebben (of beter: zijn) staat buiten kijf. Logischerwijs betekent dus ook: jezelf laten zien. En dat is waar sommige vrouwen ineens last krijgen van dat typisch vrouwelijke trekje ‘kan ik dat wel maken / ben ik wel goed genoeg / ….’.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    16 juni 2015
    David Allen
    3-4 minuten leestijd
    De eerste editie van Getting Things Done, die uitkwam in 2001 en door velen werd beschouwd als een klassieker onder de titels over persoonlijke productiviteit, is door David Allen herschreven. Logische vragen bij deze nieuwe editie zijn: Wat is er nieuw aan? Wat is het verschil met de versie van 14 jaar geleden? Waarom is het boek herschreven? Allen beantwoordt de vragen in deze preview.
    interview
    Strategisch management
    16 juni 2015
    Ronald Buitenhuis
    5-7 minuten leestijd
    ‘Leiders blijven bestaan, maar we gaan managers uit organisaties slopen.’ Het is voor Filip Vandendriessche en Han Looten, auteurs van het boek Leidinggeven zonder cijfers ('Van input naar output'), geen vraag of dat gaat gebeuren, maar in welk tempo. Domineerde in de jaren ’70 tot ’90 generalisme, de toekomst is er één voor de specialisten. ‘Je kunt niet vandaag een schoenenfabriek managen en morgen de NS. ’ Van (af)vinken naar vonken.
    nieuws
    Persoonlijke effectiviteit
    16 juni 2015
    Bertrand Weegenaar
    1-2 minuten leestijd
    Iets toezeggen. We doen dat vaak al te makkelijk. Tegen je collega, je partner of je kinderen. ‘Ja’ op een vraag en te vaak om er maar gewoon van af te zijn. Of omdat een ‘nee’ de wedervraag ‘waarom niet?’ en een mogelijk conflict uitlokt.
    preview
    Algemeen management
    15 juni 2015
    Gertien Beijering
    3-4 minuten leestijd
    Veel ondernemers zullen de volgende situatie herkennen. Producten en diensten gaan steeds meer op elkaar lijken. Je kunt proberen je inhoudelijk, of in prijs, te onderscheiden maar dat doen anderen ook. Als je slechts ‘een van de velen’ bent, is de kans dat klanten voor jou kiezen relatief klein. Toch is er een slimme manier om in no time meer omzet te genereren. Hoe? Door je gunfactor te verhogen! Gertien Beijering deelt in deze preview op haar Opdrachten binnenhalen met de GunfactorVerhoger 5 tips om jouw gunfactor te verhogen.
    nieuws
    Communicatie en media
    15 juni 2015
    Jeroen Ansink
    2-3 minuten leestijd
    Effectief speechen is te leren. In Spreek als TED legt de Amerikaanse communicatie/adviseur Carmine Gallo uit hoe.
    interview
    Economie
    15 juni 2015
    Ronald Buitenhuis
    3-5 minuten leestijd
    De reorganisatie bij de politie vlot niet. De Jeugdzorg klaagt over het nieuwe systeem en ook met het pgb wil het nog niet vlotten. Waarom gaat het in verandertrajecten toch zo vaak fout? In het boek Hoe ik verander (‘Anders interveniëren in organisaties en maatschappelijke vraagstukken’) geeft Shirine Moerkerken antwoord op die vraag en geeft zij tevens aan hoe je wel het verschil kunt maken.
    interview
    Werk en loopbaan
    14 juni 2015
    Pierre Spaninks
    4-5 minuten leestijd
    In Wie heeft mijn werkplek gepikt? vertellen Floris Vrasdonk en Suze Krijnen hoe je als medewerker Het Nieuwe Werken naar jouw hand kunt zetten. Dat iemand je werkplek gaat pikken, is onvermijdelijk. De vraag is: regel jij er een betere plek voor terug?

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden